Foto / U izvedbi Lake, Mirele i Tarika

Promovisana pjesma 'Za pravu raju' posvećena EYOF 2019.

Sport16.01.19, 14:56h

Promovisana pjesma 'Za pravu raju' posvećena EYOF 2019.
Pjesmu „Za pravu raju“ izvode Laka & Mirela &Tarik uz nesvakidašnju pomoć 300 prijatelja i Groodvy-a, maskote EYOF-a

 

Pjesma „Za pravu raju“ posvećena Evropskom olimpijskom festivalu za mlade – EYOF 2019 Sarajevo&Istočno Sarajevo danas je po prvi put promovisana na press konferenciji održanoj na ledenoj plohi Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“.

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom obraćanju istaknuo je da je ova pjesma dio scenarija Ceremonije svečanog otvaranja EYOF-a 2019. koja će se u organizaciji Grada Sarajeva, održati 10. februara u 19 sati na olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.   

 

eyof-pjesma-2

 

„Otvorenje EYOF-a koji počinje za dvadesetak dana, bit će spektakularan događaj za pamćenje u kojem će učestvovati više od 700 mladih iz cijele BiH. Spremni smo da kažemo na Svečanoj ceremoniji otvorenja 'Dobrodošli' svim učesnicima i delegacijama iz 46 zemalja koji će biti gosti Grada Sarajeva“, kazao je Skaka.

 

Uz poruku „Vrijeme je za olimpijski duh u Sarajevu!“, gradonačelnik je kazao da ovaj najveći sportski događaj u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara je prilika za stvaranje novih uspomena za generacije koje ne pamte ZOI '84. „Ovo je projekt koji okuplja i aktivira“, naglasio je Skaka.

 

eyof-pjesma-3

 

Pjesmu „Za pravu raju“ izvode Laka & Mirela &Tarik uz nesvakidašnju pomoć 300 prijatelja i Groodvy-a, maskote EYOF-a. Autorioca teksta je Adela Šabić, muziku potpisuje Elvir Laković Laka, a aranžman Dino Šukalo. Evrovizijski predstavnici Laka i Mirela vode nas kroz pjesmu zajedno sa dječakom Tarikom koji je na muzičkom takmičenja Euro Stars na Malti osvojio prvu nagradu!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!