Predsjednica RS ogorčena

Cvijanović odgovorila na uslov Komšića za formiranje Vijeća ministara: Nije mu palo na pamet...

Front14.01.19, 13:43h

Cvijanović odgovorila na uslov Komšića za formiranje Vijeća ministara: Nije mu palo na pamet...
Prema riječima Cvijanović, stav Republike Srpske o NATO-u je poznat i izražen je o rezoluciji

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske je komentarišući izjavu Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovien iz reda hrvatskog naroda da će uslov za formiranje Vijeća ministara biti usvajanje Nacionalnog godišnjeg programa poručila da je to pokazatelj da je Bosna i Hercegovina ukočena i smrznuta zemlja, te da joj nema spasa, prenosi N1.

 

"Uslovljavanje je pokazatelj koliko je to plitka politika. Jasno je ko su pobjednici i ko može formirati parlamentarnu većinu. To je dokaz da je Bosna i Hercegovina smrznuta i ukočena zemlja, te da joj nema spasa. Savezu nezavisnih socijaldemokrata pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara. Ovaj sadašnji saziv Vijeća ministara nema ni autoritet ni kredbilitet".

 

Prema riječima Cvijanović, stav Republike Srpske o NATO-u je poznat i izražen je o rezoluciji. Komšiću je poručila kako mu nije palo na pamet da sa ovim uslovljavanjem blokira integraciju Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još