video/ u ozbiljnom je stanju

Izboden nožem: Pogledajte snimak brutalnog napada nožem na gradonačelnika Gdanjska

Hronika14.01.19, 08:12h

Izboden nožem: Pogledajte snimak brutalnog napada nožem na gradonačelnika Gdanjska
Gradonačelnik je prevezen u bolnicu gdje je dežurni doktor Jerzi Karpinski (Jerzy) ocijenio njegovo stanje "veoma ozbiljno" te je podvrgnut operativnom zahvatu

 

Gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pavel Adamovič (Pawel Adamowicz) je napadnut nožem u nedjelju navečer na dobrotvornom skupu, objavila je policija potvrdivši informacije koje su ranije objavili mediji.

 

Gradonačelnik je prevezen u bolnicu gdje je dežurni doktor Jerzi Karpinski (Jerzy)  ocijenio njegovo stanje "veoma ozbiljno" te je podvrgnut operativnom zahvatu, prenose poljski mediji.

 

Napadač priveden

 

Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja. Napadača su priveli policajci, a prema portparolu riječ je o muškarcu (27) stanovniku Gdanjska.

 

Snimak na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvor i "mučila". 
"I zato Adamovič mora umrijeti", uzviknuo je muškarac.

 

Na dužnosti gradonačelnika  Adamovič (53) je od 1998., a "Građanska platforma" poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk (Tysk), predsjednik Poljske Andžej Duda (Andrzej) odmah su izrazili solidarnost s Adamovičem.

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!