Grupa pobunjenika ispalila granate u blizini ambasade SAD-a

Bijela kuća zatražila pripremu opcija za napad na Iran

Front13.01.19, 20:00h

Bijela kuća zatražila pripremu opcija za napad na Iran
Pentagon je ispunio zahtjev, ali ne zna se jesu li opcije za napad na Iran bile poslane i u Bijelu kuću i je li za njih znao predsjednik Donald Trump

 

Američko Vijeće za nacionalnu sigurnost zatražilo je prošle jeseni od Pentagona da mu pripremi opcije za napad na Iran, nakon što je grupa pobunjenika povezana s Teheranom ispalila granate na područje Bagdada u kojem se nalazi američka ambasada, objavio je u nedjelju The Wall Street Journal (WSJ).

 

Zahtjev Vijeća predvođenog Johnom Boltonom izazvao je veliku zabrinutost u Pentagonu i State Departmentu, navodi list, pozivajući se na sadašnje i bivše američke dužnosnike, prenosi agencija Reuters.

 

Pentagon je ispunio zahtjev, ali ne zna se jesu li opcije za napad na Iran bile poslane i u Bijelu kuću i je li za njih znao predsjednik Donald Trump.

 

Zahtjev je potaknut incidentom koji se dogodio u septembru, kada su tri granate pale na diplomatski kvart u Bagdadu.

 

Pale su na prazno područje i nije bilo ranjenih.

 

Glasnogovornica State Departmenta odbila je komentirati vijest, kao i državni sekretar Mike Pompeo.

 

Glasnogovornik Pentagona također nije imao komentara, a Bijela kuća i Vijeće za nacionalnu sigurnost nisu bili dostupni, prenosi Al Jazeera Balkans. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!