Psiholog i analitičar gostovao na N1

Srđan Puhalo o skandalima oko Dana RS: Čović postao hipik, Dodik je sit jer je imao nekog 'sa strane'

Front12.01.19, 13:57h

Srđan Puhalo o skandalima oko Dana RS: Čović postao hipik, Dodik je sit jer je imao nekog 'sa strane'
Prema njegovom mišljenju, čudno je što je upravo Čović poručio da se ''moramo okrenuti budućnosti'' kao i reakcija na takvu izjavu

 

Srđan Puhalo, psiholog i analitičar, kazao je jutros za N1 da je Dragan Čović postao hipik koji propagira mir, te da je Milorad Dodik ''sit jer je imao nekog ko mu je došao sa strane na proslavu Dana Republike Srpske''.

 

On je za N1 govorio o obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske, dolasku lidera HDZ-a na ovaj događaj, Miloradu Dodiku...

 

''Dok neki tvrde da to jeste neustavno, ovi drugi iz Republike Srpske kažu da je to novi zakon koji nije oboren na Ustavnom sudu. U principu se radi o istoj stvari. Pritom imate posjetu dragog gosta u Republici Srpskoj, Čovića, koji nije toliko problematičan koliko jeste dolazak hrvatskog ambasadora. Situacija je tu vrlo jasna, on više nije ambasador. Čović je postao hipik koji propagira mir, Dodik je sit jer je imao nekog ko mu je došao sa strane na tu proslavu. Ništa spektakularno novo što nismo imali i ranijih godina'', ispričao je Puhalo gostujući u Novom danu.

 

Prema njegovom mišljenju, čudno je što je upravo Čović poručio da se ''moramo okrenuti budućnosti'' kao i reakcija na takvu izjavu.

 

''Imate medije koji aminuju i klimaju glavom na sve ono što urade SNSD i HDZ, imate i nešto što je poprilično čudno - da je upravo to što je rekao Čović da se moramo okrenuti budućnosti, da se tako nekritički sada prihvata i tjera nas da zaboravimo sve ono što je dosad radio. I da pretvorimo Dragana Čovića u Mahatmu Gandhija koji ni o čemu drugo ne razmišlja nego o miru'', dodao je on.

 

Puhalo je govorio i o protestima u Banjaluci, slučaju ubistva studenta Davida Dragičevića i ostalim aktuelnim temama. Uskoro video kompletnog razgovora.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još