POSLJEDNJI TURNIR U KARIJERI

Andy Murray u suzama, sportska javnost u šoku: Nisam dobro, ne mogu više... Kraj karijere u Wimbledonu, a možda i prije!

Sport11.01.19, 11:43h

Andy Murray u suzama, sportska javnost u šoku: Nisam dobro, ne mogu više... Kraj karijere u Wimbledonu, a možda i prije!
"Ne osjećam se dobro, mučim se već jako dugo. Trpim bolove posljednjih 20 mjeseci. Još uvijek mogu igrati na određenoj razini, ali je na onoj s kojom bih bio sretan. No, ne radi se samo o tome, bol je presnažna", rekao je Murray na izvanrednoj konferenciji za medije, koju je morao nakratko prekinuti i izaći iz dvorane kako bi se pribrao

 

 

"Želio bih završiti karijeru u Wimbledonu, ali nisam uvjeren da ću izdržati do tada", izjavio je kroz suze 31-godišnji britanski tenisač Andy Murray, dvostruki olimpijski i wimbledonski pobjednik, šokirajući sportsku javnost tri dana uoči početka Australian Opena u Melbourneu.

 


Murray je najavio da će igrati na nadolazećem prvom Grand Slam turniru sezone, na kojem je pet puta bio finalist, a niti jednom pobjednik, te ostavio mogućnost da će mu to možda biti i posljednji turnir u karijeri.


"Ne osjećam se dobro, mučim se već jako dugo. Trpim bolove posljednjih 20 mjeseci. Još uvijek mogu igrati na određenoj razini, ali je na onoj s kojom bih bio sretan. No, ne radi se samo o tome, bol je presnažna", rekao je Murray na izvanrednoj konferenciji za medije, koju je morao nakratko prekinuti i izaći iz dvorane kako bi se pribrao, prenosi Hina.


"Ne želim nastaviti igrati na taj način. Pokušao samo sve, iscrpio opcije i ništa nije funkcioniralo. Razgovarao sam sa svojom ekipom i rekao im da ne mogu više. Moram prekinuti neizvjesnost, ne mogu više igrati, a da ne znam hoće li bol ikada prestati", rekao je Murray koji je u posljednjih deset godina činio "veliku četvorku" svjetskog tenisa s Rogerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.


Britanac je u tom razdoblju bio jedini tenisač koji se, osim spomenute trojice, vinuo do prvog mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici te na njemu završio 2016. godinu.


No, ubrzo nakon toga započeli su njegovi problemi s kukom koje nije uspio riješiti operativnim zahvatima ni intenzivnim terapijama. Bio je finalist na sva četiri Grand Slam turnira, a iz 11 mečeva za pobjednički trofej ima tri naslova: s US Opena 2012. te iz Wimbledona 2013. i 2016.


Ponosni Škot jedini je tenisač s dva olimpijska zlata. Prvo je osvojio na domaćem terenu u Wimbledonu 2012. godine, a 2016. je obranio naslov u Rio de Janeiru. Iste je godine osvojio jedini naslov pobjednika ATP Finala, završnog turnira osmorice najboljih tenisača i završio sezonu kao svjetski 'broj 1'.


Osvojio je ukupno 45 pojedinačnih naslova iz 67 finala, od čega je 14 trofeja osvojio na turnirima Masters 1000 serije. Murray je uvjerljivo najbolji britanski tenisač u Open eri, a zahvaljujući njemu Velika Britanija je 2015. godine osvojila svoj prvi Davis Cup trofej nakon 1936. godine.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!