Oglasilo se rukovodstvo BHRT-a

Nismo zabranili korištenje termina 'neustavni Dan RS'! Provjerit ćemo objave uposlenika na društvenim mrežama...

Mediji10.01.19, 14:01h

Nismo zabranili korištenje termina 'neustavni Dan RS'! Provjerit ćemo objave uposlenika na društvenim mrežama...
Svjesni smo obaveze i pozicije BHRT-a kao Javnog servisa BiH da izvještava profesionalno i odgovorno o svim događajima, pa i osporavanim datumima, koji imaju različitu percepciju u našoj javnosti

 

BHRT će, u skladu s postojećim internim aktima koja propisuju ponašanje i istupe zaposlenika na društvenim mrežama, ispitati sve činjenice vezane za objave naših uposlenika na privatnim profilima društvenih mreža, a povodom obilježavanja osporavanog Dana RS. 

 

Također, napominjemo da poslovodstvo BHRT-a nije zabranilo korištenje termina neustavan u izvještavanju o obilježavanju 9. januara, niti navođenja svih relevantnih činjenica vezanih za taj datum.  

 

Svjesni smo obaveze i pozicije BHRT-a kao Javnog servisa BiH da izvještava profesionalno i odgovorno o svim događajima, pa i osporavanim datumima, koji imaju različitu percepciju u našoj javnosti. Zato ćemo svoj rad, kao i do sada, i u budućnosti bazirati na profesionalnim standardima, poštujući sve ustavne i zakonske odredbe, saopćeno je iz BHRT-a.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!