Načelnik Ajnadžić obišao lokalitet

Niko ne zna šta se dešava: U sarajevskom Velikom parku rupa se širi, formiran tim za sanaciju

Hronika10.01.19, 13:43h

Niko ne zna šta se dešava: U sarajevskom Velikom parku rupa se širi, formiran tim za sanaciju
U narednom periodu slijedi analiza geotehničkog sastava zemljišta i otkrivanje uzroka ove pojave, te izrada elaborata sanacije

 

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas je sa saradnicima obišao lokalitet u Velikom parku gdje se pojavio otvor u zemlji pored pješačke staze. 

 

Općina Centar je u skladu sa smjernicama za djelovanje koje je dostavio Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, pod čijom se zaštitom nalazi Veliki park, ogradila prostor u cilju obezbjeđenja materijalnih i ljudskih dobara, te postavila table s natpisima upozorenja zbog činjenice da je  velika frekvencija pješaka u tom parku. 

 

Načelnik Ajnadžić je formirao tim za praćenje i koordinaciju mjera i aktivnosti na sanaciji proloma zemljišta kojeg čine Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, Amra Dževlan-Mioković iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, Vildana Taso-Kapetanović iz inspektorata Općine Centar, te diplomirani inžinjeri građevine prof.dr. Zlatko Langof i Fuad Babić.Tim svakodnevno prati situaciju na terenu, a nakon što se geološki ispitaju uzroci te pojave pristupit će se sanaciji. 

 

U narednom periodu slijedi analiza geotehničkog sastava zemljišta i otkrivanje uzroka ove pojave, te izrada elaborata sanacije.  

 

Ajnadžić je još jednom apelirao na nadležne institucije da se maksimalno uključe u rješavanje tog problema. 

 

- Svakodnevno pratimo situaciju na terenu i evidentiramo sve promjene. Dimenzije otvora su se nažalost povećale, ali očekujemo što hitniju izradu elaborata za sanaciju - naglasio je načelnik Općine Centar Sarajevo, saopćeno je iz te općine. 

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!