Prisustvovao odlikovanju ratnog zločinca

Pljuska za del Vechia: Zbog skandala u Banjoj Luci hrvatski ambasador povučen u Zagreb!

Front10.01.19, 12:52h

Pljuska za del Vechia: Zbog skandala u Banjoj Luci hrvatski ambasador povučen u Zagreb!
U srijedu, podsjetimo, na svečanom prijemu u Banja Luci povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske, s Miloradom Dodikom susreo se i hrvatski amabasador u BiH Ivan del Vechio

 

Kako neslužbeno saznaje N1, premijer Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove ambasadora Hrvatske iz BiH u Hrvatsku na razgovor. Razlog tome je jučerašnji odlazak ambasadora na svečanost kod Milorada Dodika.

 

Hoće li nakon razgovora u Hrvatskoj Ivan del Vechio biti razriješen, doznate će se uskoro.

 

"Neslužbeno smo saznali od vlade da je predsjednik Vlade tražio od ministrice vanjskih i evropskih poslova da pozove Del Vechia na razgovor. Njegovo prisustvo otvara pitanje ko kontroliše ambasadore i vanjsku politiku", javio je reporter N1.

 

U srijedu, podsjetimo, na svečanom prijemu u Banja Luci povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske, s Miloradom Dodikom susreo se i hrvatski amabasador u BiH Ivan del Vechio.

 

Osim njega, u Banja Luci bio je jučer i bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović, a uz njega u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

 

Dvojica hrvatskih ministara, Tomo Medved i Damir Krstičević, osudili su u četvrtak nazočnost hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija na tom događaju.  


"Neprimjeren postupak, posebice uvažavajući činjenicu da je na tom događanju odlikovan ratni zločinac koji je u RH pravomoćno osuđen za teški ratni zločin", rekao je Medved novinarima prije početka sjednice Vlade. 


"To je sramota. Ja to ne bih nikad napravio", dodao je Krstičević.


Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske će tijekom dana poslati i službenu informaciju da je Del Vechio pozvan u Zagreb, kaže izvor iz Banskih dvora, prenosi Hina. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još