make-it-in-germany.ba

Njemačka vlada pokrenula stranicu na bosanskom jeziku za lakše traženje posla kvalifikovanim radnicima

Biznis Klub10.01.19, 11:37h

Njemačka vlada pokrenula stranicu na bosanskom jeziku za lakše traženje posla kvalifikovanim radnicima
Ovo je jasan pokazatelj da je Bosna i Hercegovina jedna od država na čiju radnu snagu će Njemačka ciljati nakon što naredne godine na snagu stupi novi zakon koji će olakšati zapošljavaje stranaca izvan zemalja EU

 

Njemačka vlada pokrenula je nedavno internet stranicu na bosanskom jeziku čiji je cilj olakšati pronalazak posla kvalifikovanim radnicima.


Stranica make-it-in-germany.com je višejezični portal Republike Njemačke za stručnu radnu snagu iz inostranstva, a zanimljivo je da je dostupna i na bosanskom jeziku.

 

Bosanska verzija zapravo je posebna stranica napravljena na bh. nacionalnoj domeni (ba) – make-it-in-germany.ba.

 

Domena je registrovana u Univerzitetskom tele-informatičkom centru (UTIC) Sarajevu, a kao zakupac u bazi UTIC-a se navodi Njemačko ministarstvo ekonomije i tehnologije, piše BiznisInfo.   

 

Ovo je jasan pokazatelj da je Bosna i Hercegovina jedna od država na čiju radnu snagu će Njemačka ciljati nakon što naredne godine na snagu stupi novi zakon koji će olakšati zapošljavaje stranaca izvan zemalja EU.

 

Stranica, kako se navodi, informira osobe zainteresirane za imigraciju kako uspješno mogu organizirati svoj put prema Njemačkoj – od priprema u zemlji porijekla do dolaska i prvih koraka u Njemačkoj.

 

Na stranici se nudi pregled slobodnih radnih mjesta u Njemačkoj i daju savjeti kako pronaći posao.

 

U vrhu stranice stoji logo Njemačke vlade.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!