Burne reakcije

Hrvatska stranka BiH s prijezirom osuđuje: Čelništvo HDZ BiH još jedanput potvrdilo svoje podaništvo Banjaluci!

Front10.01.19, 11:02h

Hrvatska stranka BiH s prijezirom osuđuje: Čelništvo HDZ BiH još jedanput potvrdilo svoje podaništvo Banjaluci!
Tim činom čelništvo HDZ BiH je još jedanput potvrdilo svoje podaništvo banjalučkom establišmentu i grubo uvrijedilo brojne žrtve hrvatskog naroda banjalučkog i posavskog kraja iz posljednjeg rata

 

Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine uputilo je reagiranje povodom prisustva Dragana Čovića na obilježavanju devetog januara kao dana Republike Srpske. Prenosimo ga u cjelosti:

 

"Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine sa dubokim prijezirom osuđuje prisustvovanje i predstavljanje Dragana Čovića i izaslanstva HDZ BiH kao delegacije hrvatskog naroda BiH na obilježavanju devetog januara kao dana Republike Srpske.

 

Tim činom čelništvo HDZ BiH je još jedanput potvrdilo svoje podaništvo banjalučkom establišmentu i grubo uvrijedilo brojne žrtve hrvatskog naroda banjalučkog i posavskog kraja iz posljednjeg rata.

 

To je, također, još jedan izraz licemjerne politike čelništva HDZ BiH. Poziva se na odluku Ustavnog suda BiH kada su u pitanju izborna pravila, a svojom nazočnošću banjalučkom skupu faktički ismijava odluku Ustavnog suda BiH kojom je obilježavanje devetog januara kao dana Republike Srpske okarakterizirano, između ostalog, i kao štetno po prava hrvatskog naroda u BiH", stoji u saopćenju Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!