Gostovala u programu HRT-a

Svetlana Cenić ogolila Dodika: Republika Srpska ovako siromašna i prazna neće opstati

Front10.01.19, 09:06h

Svetlana Cenić ogolila Dodika: Republika Srpska ovako siromašna i prazna neće opstati
Meni nije jasno kako britanska vlast ne reaguje na izjavu Dodika kako ‘srpski narod nije genocidan, nego je britanski narod genocidan’. Time je otvorio prostor za sve one koji generalizuju. Međunarodna zajednica ćuti i djeluje po onoj “dobro je dok ne puca”, ali je pucanje je uveliko počelo

 


Gdje je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, pitaju se i na nacionalnoj hrvatskoj televiziji HRT-u. Juče je tim povodom u programu ove televizije gostovala i Svetlana Cenić, analitičarka iz Banje Luke.


Na pitanje zna li se gdje je otac ubijenog Davida, Cenić je odgovorila:

 

- Milsim da to niko ne zna od šire javnosti, ali mislim da se sklonio i da je na sigurnom, jer kao što ste vidijeli sve je ovo urađeno da se očisti Davidov trg. Za mene on i dalje ostaje Daviov trg sve dok se ne otkriju počinioci tog ubistva, rekla je Cenić, dodavši kako se Davor sklonio na vrijeme znajući da bi odmazda mogla biti još veća i gora.

 

Na konstataciju kako je jedna od mogućnosti da se Davor sklonio u Hrvatskoj, Cenić tvrdi da su to nagađanja.

 

- Definitivno nije u Banjoj Luci, to je ono što se zna.

 

Od proslave “dana RS-a” koji se danas obilježava u Banjoj Luci može se očekivati daljnja podjela bh. društva.

 

- Ta proslava nije ustavna, ali će Republika Srpska paradirati, zaboravljajući šta se sve dešavalo prije ove proslave. Sve ovo podsjeća na onu djevojku koja obuče najskuplje krpice, a nema ko da joj plati čaj, nego čeka ko će da joj plati taj čaj, slikovita je Cenić, te nastavlja:

 

- To je parada, samo ne znam čega. To nije parada demokratije i jednakosti. Otac Davora je negdje, slučaj ubistva nije još riješen. Na ulicama Banje Luke viđena je policijska tortura i ne znam šta ima da se slavi u takvim uslovima. Za mene je parada bila 25. decembra kada je policija napala građane koji su mirno protestvovali.

 

Na pitanje do kada će međunarodna zajednica u BiH ignorisati cijelu ovu situaciju, Cenić kaže:

 

- Njima je najvažnije da je mir. Njih drugo ništa ne interesuje, pa kreditima i novcem kupuju socijalni mir i zadržavaju ovu vlast na sceni. Od njih ne očekujem ništa, dok im ovo sve ne dosadi i zasmeta. Meni nije jasno kako britanska vlast ne reaguje na izjavu Dodika kako ‘srpski narod nije genocidan, nego je britanski narod genocidan’. Time je otvorio prostor za sve one koji generalizuju. Međunarodna zajednica ćuti i djeluje po onoj “dobro je dok ne puca”, ali je pucanje je uveliko počelo.

 

Cenić je za kraj razgovora istakla kako RS ovako siromašna i prazna neće opstati, a cijelo njeno gostovanje na HRT-u pogledajte u videu ispod.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook