Do 31. januara dobiti ovogodišnji budžet

Poslanici podržali hitnu proceduru razmatranja predloženog budžeta FBiH za 2019.

Front09.01.19, 15:34h

Poslanici podržali hitnu proceduru razmatranja predloženog budžeta FBiH za 2019.
Predsjednica Kluba Demokratske fronte Alma Kratina osvrnula se na pristigle amandmane navodeći da upravo to oslikava stanje koliko se uradilo u proteklom mandatu u cilju provođenja neophodnih reformi

 

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici prihvatio je da se po hitnoj proceduri razmatra Prijedlog ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, kao i predloženi zakon o njegovom izvršenju.  

 

Predsjedavajući Doma Elvir Karajbić naglašava da Federacija do 31. januara mora dobiti ovogodišnji budžet ili odluku o privremenom finansiranju jer, u protivnom, dolaze u pitanje finansijski tokovi u entitetu. 

 

- Privremeno finansiranje nije dobro rješenje. Također, postoji sumnja da predloženi budžet razmatra aktuelni saziv Doma naroda - kazao je poslanik Kluba SDA Husein Rošić tokom rasprave o navedenoj proceduri. 

 

Predsjednica Kluba Demokratske fronte Alma Kratina osvrnula se na pristigle amandmane navodeći da upravo to oslikava stanje koliko se uradilo u proteklom mandatu u cilju provođenja neophodnih reformi. 

 

U nastavku sjednice federalni premijer Fadil Novalić obrazlaže Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2019. godinu koji iznosi 2.653.843.356 KM, što je za 335,8 miliona KM ili 11 posto manje u odnosu na budžet za prošlu godinu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!