VIDEO/ Cvijanović joj uručila Orden RS na lenti

Brnabić u Banjaluci: Srbija ima konkretnu i stvarnu brigu za opstanak i napredak Republike Srpske

Front09.01.19, 11:33h

Brnabić u Banjaluci: Srbija ima konkretnu i stvarnu brigu za opstanak i napredak Republike Srpske
Brnabić je dobila orden, kako je rečeno, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i Republike Srpske, te "za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske“

 

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Banjoj Luci da njena zemlja ima konkretnu i stvarnu brigu za opstanak i napredak Republike Srpske. 

 

Istakla je da je potrebno da se, ne zaboravljajući prošlost, okrenemo budućnosti, saradnji, miru i stabilnosti te brizi za generacije koje dolaze i obavezi da se za njih napravi drugačiji region i bolja budućnost. 

 

Nakon što joj je predsjednica RS Željka Cvijanović danas uručila Orden Republike Srpske na lenti, Brnabić je rekla da je ovo priznanje za nju potvrda "odgovorne politike Vlade i predsjednika Srbije“. 

 

Istakla je da Republika Srpska i Srbija imaju "bratski odnos, koji prevazilazi formalne, uobičajene okvire bilateralne saradnje“ te da se ta saradnja bazira na konkretnim projektima izgradnje infrastrukturnih, obrazovnih i drugih objekata. 

 

Brnabić je dobila orden, kako je rečeno, za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa Srbije i Republike Srpske, te "za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske“. 

 

Cvijanović je ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem za rad i izvanredne zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćenju mira, lične rezultate i dostignuća i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa između Rusije i RS odlikovala i ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petra Ivancova

 

U povodu "dana RS-a“, 9. januara, koji je neustavnim ocijenio Ustavni sud BiH, odlikovan je, između ostalog, košarkaš Dejan Bodiroga te zlatnom medaljom za hrabrost, za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, te za ispoljenu ličnu hrabrost odlikovani su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Sifet Okić iz Doboja, Dragan Samardžić iz Trebinja i Njegoš Đekanović iz Banje Luke.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!