pronađeni tragovi nestalog mladića

Dva svjedoka vidjela El-Emina nakon što je otišao iz vikendice, a evo šta je nanjušio pas tragač Šmeki

Hronika08.01.19, 12:17h

Dva svjedoka vidjela El-Emina nakon što je otišao iz vikendice, a evo šta je nanjušio pas tragač Šmeki
Timovi GSS su na terenu a potražni pas sa svojim vodičem nastavlja potragu te će pokušati utvrditi putanju kretanja i nastojati policiji olakšati pronalazak nestale osobe

 

U jutarnjim satima pripadnici Gorske službe spašavanja - stanice Sarajevo izašli su na teren na lokalitetu Ponijera sa potražnim psom Šmekijem, a na poziv GSS Federacije BiH kako bi nastavili potragu za nestalim 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem čiji je nestanak prijavljen u četvrtak. 

 

Po indicijama i po informacijama kolega iz MUP-a pas je izašao na teren i u jednoj od vikendica našao trag osobe za kojim se traga. Na pet uzoraka Šmeki je potvrdio identitet i pretpostavlja se da je osoba za kojom se traga prespavala u navedenom objektu, saopćeno je iz GSS-a stanice Sarajevo. 

 

Timovi GSS su na terenu a potražni pas sa svojim vodičem nastavlja potragu te će pokušati utvrditi putanju kretanja i nastojati policiji olakšati pronalazak nestale osobe - javlja Fena.

 

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja i pripadnici Dobrovoljne vatrogasne brigade Kakanj i jučer su nastavili potragu za El-Eminom Hadžićem, mladićem koji je nestao na Ponijerima kod Kaknja.  

 

Šta je s telefonom 

 

Zbog visine snježnog pokrivača oko podneva potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom. Ipak, policijski istražitelji non-stop su na terenu i postupaju po svakoj dojavi. Dok spasioci tragaju za nestalim Hadžićem, iz policije su došle informacije da su dva svjedoka vidjela Hadžića nakon njegovog odlaska iz vikendice. 

 

Kako je za Avaz kazao Esnaf Buza, načelnik Uniformirane policije Zeničko-dobojskog kantona, policija ima informaciju da je Hadžić viđen kod skijaške staze na Ponijerima i u Kamenici kod Zavidovića. 

 

- Imamo te dvije dodirne tačke o njegovom kretanju. Prvi svjedok zaista je vrlo jasno to kazao. Šta se dalje dogodilo, ostaje nepoznanica, ali mi nastavljamo s istragom po svakoj dojavi - kazao je Buza. 

 

Zanimljivo je da niko od Hadžićevih prijatelja nema konkretne informacije koje bi bile korisne za istražitelje. 

 

Kako smo jučer saznali na Ponijerima, jedna vikendica je obijena. Ništa nije odneseno, ali je pronađena vreća za spavanje. Postoji sumnja da ju je koristio Hadžić. Također, telefon nestalog mladića bio je aktivan do 12 sati u petak, ali ga niko nije zvao niti je on nekoga pozivao. 


Vikendica u kojoj je Hadžić bio s društvom unajmljena je tokom novogodišnjih praznika. Jučer u njoj nikoga nije bilo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!