govor mržnje šokirao sve, mladić priveden u policiju

Sin HDZ-ovog zastupnika gnjusnom porukom čestitao pravoslavni Božić pa izbrisao post...

Front08.01.19, 08:33h

Sin HDZ-ovog zastupnika gnjusnom porukom čestitao pravoslavni Božić pa izbrisao post...
Također, takav govor mržnje u ponedjeljak navečer je najoštrije osudio i HDZ, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak

 

Ivan Đakić, član HDZ-a i sin saborskog zastupnika Josipa Đakića priveden je u policijsku postaju, zbog govora mržnje na Facebooku. 

 

Naime, dvadesetdvogodišnji Ivan Đakić u ponedjeljak je na svome Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim prijateljima srbićima sretan božić", prenose hrvatski mediji. 

 

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao "svima koje je uvrijedio. "Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đikić. 

 

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

 

Također, takav govor mržnje u ponedjeljak navečer je najoštrije osudio i HDZ, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

 

 Na jučerašnju objavu Ivana Đikića osvrnuli su se i saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević koji su održali konferenciju za novinare na temu "Govor mržnje na društvenim mrežama". 

 

Milošević je rekao da prema njihovom sudu Đakićeva objava predstavlja govor mržnje i poziv na nasilje. 

 

Obojica smatraju da preko govora mržnje ovakvog tipa, ne treba olako prelaziti, ne treba odmahivati rukom i ne treba se navikavati i u javnom prostoru olako prihvaćati ovakve poruke.  

 

Pupovac je najavio da će neka od institucija srpske zajednice podnijeti kaznenu prijavu zbog Đakićeve objave. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još