Foto / Rade punom parom

Na Jahorini hiljade skijaša, turista, ljubitelja prirode: Najavljeni koncerti, noćno skijanje...

Hronika05.01.19, 10:59h

Na Jahorini hiljade skijaša, turista, ljubitelja prirode: Najavljeni koncerti, noćno skijanje...
Uz pomoć ski učitelja ski škole "Olimpijski centar" zainteresirani mogu naučiti da skijaju i bordaju lli usavrše svoju tehniku

 

Olimpijska planina Jahorina prvih dana 2019. godine bila je prepuna ljubitelja zime i zimskih radosti, posjetioci su u potpunosti iskoristili prelijepe dane za skijanje, bordanje, sankanje, šetnju, odmor ali i zabavu. 

 

Za vrijeme novogodišnjih praznika ali i prvih dana u 2019. na Jahorina je 30.000 skijaša imalo priliku uživati u odlično uređenim stazama i povezanim stazama zahvaljujući novoizgrađenom sistemu za vještačko osnježavanje, noćnom skijanju i bordanju, a za najmlađe su radili ski vrtići, oaza njihove zimske radosti, potvrdili su Feni iz Olimpijskog centra Jahorina. 

 

jahorina-2

 

Promet ostvaren za proteklih nekoliko dana bio je 1.650.000 KM što je još jedan od dokaza da OC Jahorina nastavlja u dobrom smijeru kojim je krenuo u novoj sezoni, kažu u OC Jahorina. 

 

Olimpijski centar Jahorina, ukoliko vremenski uslovi dozvole, kako su naveli iz tog centra, ovaj vikend, dočekuje u punom kapacitetu, radit će kompletan vertikalni transport sa svim pripadajućim stazama i spremno će dočekati sve skijaše i bordere. 

 

jahorina-1

 

Noćno skijanje će se u terminu od 18.00 do 21.00 sat odvijati na stazi Poljice (ski lift Poljice). Ski vrtić Poljice i ski vrtić M:tel u Rajskoj dolini namijenjen je svim uzrastima a prvenstveno mlađoj populaciji i može se tokom vikenda koristiti kao ski poligon ali i za sankanje na gumama po plastičnoj podlozi. 

 

Uz pomoć ski učitelja ski škole "Olimpijski centar" zainteresirani mogu naučiti da skijaju i bordaju lli usavrše svoju tehniku. 

 

jahorina-8

 

Kako su najavili iz OC Jahorina, također nastavljaju sa organizacijom muzičkih koncerata i drugih pratećih manifestacija za sve goste koji dolaze iz BiH i zemalja regiona, te Evrope.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!