Poledica uzela danak

Zimske službe zakazale: Zbog padova na ledu u Hitnoj završilo 32 Sarajlija

Hronika04.01.19, 07:58h

Zimske službe zakazale: Zbog padova na ledu u Hitnoj završilo 32 Sarajlija
Iako građani tvrde da ih nisu primijetili na terenu, iz preduzeća „Rad“ su kazali da im je problem to što snijeg neprestano pada

 

Snijeg koji je napadao jučer u jutarnjim satima ponovo je iznenadio zimske službe. Najviše problema, osim vozača, imali su pješaci zbog poledice na koju je snijeg napadao. U poslijepodnevnim satima led se otopio, ali su onda nastale lokve. Zbog toga su zabilježeni brojni padovi, što je Avazu potvrđeno i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Tokom jučerašnjeg dana do 17 sati zbog lomova prilikom pada na ledu u Hitnu se javilo čak 32 sugrađana.

 

Savjet građanima

 

- Osim toga na terenu smo imali pet intervencija zbog padova. Dvije starije osobe slomile su kuk. Zatim smo imali dvije saobraćajne nesreće gdje je bila potrebna naša intervencija, srećom bez težih posljedica – rekla je dežurni ljekar Jasmina Hanjalić, dodajući da se mahom radilo o lomovima i iščašenjima.

 

Također, uputila je apel građanima da se što manje kreću dok snijeg pada, pogotovo starije osobe da izbjegavaju izlaziti vani.

 

Osim pješaka, i vozači su imali problema jer su glavne ulice bile neočišćene i neprohodne. Saobraćaj je bio otežan, posebno u jutarnjim satima.

 

Građani koje je ekipa Avaza jučer zatekla na ulicama nisu krili nezadovoljstvo zbog neočišćenih ulica. Jasminka Trgo, koju su reporteri sreli na Čobaniji, kazala je da službe trebaju raditi svoj posao, bez obzira na to što je praznik.

 

- Veoma je klizavo. Maloprije sam bila svjedok sudara. Ne može se hodati po trotoaru zbog snijega – rekla je Trgo.

 

Miroslav Mitić kaže da je snijeg i ove godine iznenadio zimske službe te da nije primijetio radnike kako čiste snijeg.

 

Sa Soukbunara jučer je do Drvenije teško došla i Zinka Šehović.

 

Niske temperature

 

- Na svu sreću, pomogao mi je komšija. Još ništa nije očišćeno. Temperature su niske, tako da je poledilo, a preko toga još je pao i snijeg. Užasno je – kazala je Šehović.

 

Iako građani tvrde da ih nisu primijetili na terenu, iz preduzeća „Rad“ su kazali da im je problem to što snijeg neprestano pada.

 

- Čistimo ulice prvog i drugog prioriteta. Na ručnom čišćenju angažirano je 150 radnika. Osim toga, na terenu je i 56 vozila – naveli su iz ovog preduzeća.

 

 I „parkovci“ na terenu

 

Dežurne ekipe „Parka“ su, također, bile na terenu te su uklanjale snijeg sa zelenih površina.

 

- Još se nisu stvorili uvjeti za čišćenje staza. Količina snijega još nije tolika da počne čišćenje mehanizacijom. Tokom noći ćemo biti u stanju pripravnosti. Još nema zabilježenih lomova stabala i ukrasnog drveća – rekla je Aldijana Hamza iz „Parka“. 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!