VIDEO/ Pozvana u MUP RS zbog 'neovlaštenog snimanja'

Suzana Radanović kaže da je dobila snimak razgovora Karana i Dodika: 'Snimljen je na javnoj površini... Slomiti me neće!'

Hronika03.01.19, 21:09h

Suzana Radanović kaže da je dobila snimak razgovora Karana i Dodika: 'Snimljen je na javnoj površini... Slomiti me neće!'
To se desilo na javnoj površini pa neka gledaju šta će. Slomiti me neće, niti uplašiti, rekla je Suzana Radanović

 

Suzana Radanović, majka stradalog banjalučkog mladića Davida, potvrdila je da će se sutra odazvati na poziv banjalučke policije, na ispitivanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

 

Razlog je, kaže, audio-snimak, navodno, telefonskog razgovora banjalučkog patologa Željka Karana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a koji je Radanović jučer objavila na Facebook grupi „Pravda za Davida“.

 

Radanović je večeras rekla novinarima u Banjoj Luci da je taj snimak „dobila i nije ga ona snimala, jer da je stajala kraj Karana vjerovatno bi je primijetio“.

 

-To se desilo na javnoj površini, pa neka gledaju šta će. Slomiti me neće, niti uplašiti – rekla je ona.

 

Navela je i da će, ako ih policija „otjera“ iz dvorišta pravoslavnog hrama, u kojem se okupljaju posljednjih večeri i pale svijeće za Davida Dragičevića,  otići ispred katoličke crkve ili džamije.

 

Policija, iako je bila u blizini, nije reagovala na večerašnje okupljanje članova grupe „Pravda za Davida“ ispred hrama Hrista spasitelja.

 

Ranije su upozorili da će, zbog činjenja prekršaja i kršenja zakona, zabraniti okupljanja grupe „Pravda za Davida“.

 

 

Snimak koji je izazvao lavinu na društvenim mrežama: Da li je ovome došao kraj?

Na Facebook profilu grupe "Pravda za Davida" nalazi se audio snimak na kome se navodno čuje da patolog Željko Karan telefonom razgovara navodno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koga pita može li on smatrati da je (slučaj David) ovom došao kraj.
Razgovor Karana i Dodika na Facebook je postavila Davidova majka.
- Poslušajte razgovor Karana i Dodika. Pita Karan da li može smatarti da je sad kraj... Evo ja ću ti odgovoriti - nije kraj", poručila je Suzana Radanović, majka ubijenog banjalučkog studenta.
Nije teško zaključiti da je razgovor Karana sa Dodikom uslijedio nakon posljednjih dešavanja u Banjaluci i održanog skupa Pravda za Davida, kada je jedna grupa sa Davorom išla ispred zgrade u kojoj živi Karan.
Karan: ...Ja sam zahvalan svojim komšijama, svaka im čast, znate...Slušajte molim vas imate li... mogu li ja smatrati da je došao kraj ovome...riješite to!
Dodik: (ne čuje se)
Karan: Slažem se...
Dodik: (ne čuje se)
Karan: Slažem se...
Dodik: (ne čuje se)
Karan: Znate šta, kad budem dolazio u Istočno Sarajevo da me primite u Istočno Sarajevo da se dogovorimo još oko nekih stvari
Dodik: (Ne čuje se)
Karan: Naravno... Iza Dana RS pa ću ja doći u Istočno Sarajevo u ovaj naš centar tamo ...
Dodik: (ne čuje se)
Karan: Predsjedniče da vam ne uzimam više vrijeme... Hvala Vam.
Ovaj audio snimak izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još