Bez većih incidenata

Ljekari imali više posla od policije u novogodišnjoj noći u Sarajevu, na javnom dočeku pet intervencija

Hronika01.01.19, 10:25h

Ljekari imali više posla od policije u novogodišnjoj noći u Sarajevu, na javnom dočeku pet intervencija
Više medicinskih intervencija zabilježeno je poslije ponoći i to na javnim mjestima, ali i na kućnim adresama, pri čemu je najviše slučajeva bilo zbog prevelike konzumacije alkohola

 

Novogodišnja noć u Sarajevu protekla je bez većih incidenata, a ljekari su imali više posla od policije zbog lakših povreda građana uzrokovanih pirotehničkim sredstvima i prekomjernog konzumiranja alkohola, javlja Srna a prenose mediji.

 

Prema izvještajima iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo i kantonalnog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, policija tokom novogodišnje noći nije zabilježila značajnije incidente, a policijske stanice imale su nekoliko intervencije zbog manjih prekršaja i narušavanja javnog reda.

 

Tako je bilo i na dočeku Nove godine na otvorenom, gdje su ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć imali tek pet pacijenata, od kojih je samo jedan bio zbog unosa prekomjerne količine alkohola, dok su lakše povrijeđeni zbog korištenja pirotehničkih sredstava.

 

Više medicinskih intervencija zabilježeno je poslije ponoći i to na javnim mjestima, ali i na kućnim adresama, pri čemu je najviše slučajeva bilo zbog prevelike konzumacije alkohola.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!