epilog protestnog okupljanja

Nova hapšenja sinoć u Banjaluci: Evo šta kažu iz policijske uprave

Hronika31.12.18, 07:49h

Nova hapšenja sinoć u Banjaluci: Evo šta kažu iz policijske uprave
Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka večeras su lišili slobode više lica, zbog činjenja prekršaja iz zakonu o javnom redu i miru, javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela. 

 

Ističu da se organizator javnog skupa „Pravda za Davida“, nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18 do 20 sati, već u pokretu. 

 

-Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela – navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka. 

 

Učesnici skupa prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Dzinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom,  vrijeđanjem  te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa. 

 

Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela. 

 

Davor Dragičević nije lišen slobode, dodaju iz policije.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još