branislav borenović 's obje ruke protiv' kandidature

Tegeltija je ekonomski grobar RS-a, dodatno je zadužio svakog građanina sa 2.000 KM, a svaku porodicu sa...

Front28.12.18, 14:43h

Tegeltija je ekonomski grobar RS-a, dodatno je zadužio svakog građanina sa 2.000 KM, a svaku porodicu sa...
Istaknuo je da "svaka druga marka što se skupi od naroda u kasu RS ide za vraćanje kredita"

 

Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Branislav Borenović (PDP) je danas u Sarajevu izjavio novinarima da će biti "s obje ruke protiv" ako Zoran Tegeltija bude kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

 

- To je ekonomski grobar Republike Srpske. Za vrijeme njegovog mandata kao ministra finansija, Republika Srpska je dodatno zadužena za više od dvije milijarde KM - kazao je Borenović. 

 

Po njegovim riječima, "Tegeltija je dodatno zadužio svakog građanina RS sa dvije hiljade KM, svaku četveročlanu porodicu sa osam hiljada KM".     

 

- To je čovjek koji je donio najlošiju ekonomsku odluku za budućnost RS-a krajem 2011. godine kada je izmijenio član 4 Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama, kada je ukinuo ograničavanje zaduživanja na godišnjem nivou iz budžeta RS u odnosu na izvorne prihode iz prethodne godine u iznosu od 18 posto. To je otvorilo prostor da danas iz budžeta RS ide skoro 45 posto izvornih prihoda za vraćanje kredita - kazao je Borenović. 

 

Istaknuo je da "svaka druga marka što se skupi od naroda u kasu RS ide za vraćanje kredita".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!