Poslije raskola s Konakovićem izgubili vlast u KS

Očekuje se ostavka Sarajlića na mjesto predsjednika KO SDA Sarajevo: Tri najozbiljnija kandidata su...

Front28.12.18, 12:06h

Očekuje se ostavka Sarajlića na mjesto predsjednika KO SDA Sarajevo: Tri najozbiljnija kandidata su...
Veliki broj nezadovoljnih traži kadrovske promjene u vrhu sarajevske SDA

 

 

Raste pritisak na predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu Asima Sarajlića da se povuče sa pozicije nakon što je ova stranka, uprkos solidnom izbornom rezultatu u mnogim općinama u KS, izgubila vlast, tvrde izvori iz te stranke, piše agencija Patria.

 

Vlast u Kantonu Sarajevu formirana je bez SDA, iako je ova stranka osvojila najviše mandata u Kantonalnoj skupštini. Sarajlić, kao čelnik KO koji je nakon raskola sa Elmedinom Konakovićem izgubio i vlast, kako mnogi smatraju, najodgovorniji je za ovakvu situaciju.

 

Veliki broj nezadovoljnih traži kadrovske promjene u vrhu sarajevske SDA.

 

- Vrijeme je za promjene. Očekujemo da Sarajlić sam podnese ostavku na poziciju predsjednika KO i prepusti poziciju novim snagama koje SDA ima. Vrijeme je da se podvuče crta i pogleda gdje je to SDA danas u Sarajevu – kaže sagovornik agencije Patria, blizak stranačkom rukovodstvu.

 

Sarajlić se o svemu još uvijek javno ne izjašnjava niti je ovaj zahtjev zvanično razmatran na organima stranke, iako se o njemu sve češće govori.

 

Prema nezvaničnim informacijama, postoji veliki broj onih koji smatraju da bi aktuelni načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić kao osoba s najviše osvojenih glasova na posljednjim izborima kada je riječ o Kantonu Sarajevo trebala zamijeniti Sarajlića na toj poziciji.

 

Drugi, pak, smatraju da bi aktuelni gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka trebao biti kandidat za Sarajlićevog nasljednika. Skaka je predsjednik Općinskog odbora SDA Stari Grad, no pitanje je da li je u ovom trenutku spreman preuzeti Kantonalni odbor te kako će se prema svemu odrediti Predsjedništvo SDA.

 

Osim Efendića i Skake kao Sarajlićeva zamjena spominje se i Jasmin Terović, predsjednik Općinskog odbora SDA Centar.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još