Aleksandar Vučić zamolio narod u RS

Ne vjerujte lažovima i one koji bi da posvađaju dva oka u glavi! Da li tražite od mene da opsujem Dodika?

Front28.12.18, 08:39h

Ne vjerujte lažovima i one koji bi da posvađaju dva oka u glavi! Da li tražite od mene da opsujem Dodika?
On je naglasio da se nosioci vlasti u Srbiji ne miješaju u unutrašnje stvari Republike Srpske, za razliku od svih prethodnih koji su, kako je naglasio, učestovali u mitinzima, na skupovima

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je sinoć narod u Republici Srpskoj da ne sluša lažove i one koji bi da posvađaju “dva oka u glavi” i poručio da je Srpska opstala zato što je imala snažnu podršku Srbije, prenijela je Srna.

 

– Bez podrške Srbije, ne pitajte me i nemojte da vam govorim šta bi svi oni koji žele uništenje Srpske i sa kojom lakoćom to i učinili. Narodu u Srpskoj želim da kažem da nijedan policajac iz Srbije nije učestvovao ni u Banjaluci niti u bilo kom drugom događaju – rekao je Vučić za RTS.

 

On je naglasio da se nosioci vlasti u Srbiji ne miješaju u unutrašnje stvari Republike Srpske, za razliku od svih prethodnih koji su, kako je naglasio, učestovali u mitinzima, na skupovima.

 

– Govorim o predsjedniku ili premijeru ove zemlje koji su podržavali jednog, drugog ili trećeg kandidata. Ja to nisam uradio. Da li tražite od mene da opsujem Milorada Dodika da bi neko drugi bio zadovoljan? – upitao je Vučić.

 

On je dodao da to neće da uradi.

 

Vučić je upitao šta je trebalo da uradi kada se nije slagao sa Dodikom u vezi sa referendumom.

 

– Je li trebalo tada da mu podignem granicu na Drini? Da kažem `ne možeš da uđeš i u Beograd`. Pa on voli Beograd isto koliko i ja volim. To se neće dogoditi – rekao je Vučić.

 

On je istakao da postoji dogovor da Srbija poštuje Republiku Srpsku, a Republika Srpska Srbiju.

 

– Mi da se svađamo nećemo i ne smijemo, ali to ne znači da ću pokazati bilo kakvu vrstu nepažnje prema porodici Davida Dragičevića i da neću saslušati njegovu majku i oca i svakog drugog i to je nešto što pokazuje kakva je briga Srbije – rekao je Vučić.

 

Prema njegovim riječima, Srbija i Srpska ukoliko hoće da opstanu, moraju, poštujući integritet BiH na čemu je uvijek insistirao, da se drže zajedno.

 

Vučić je rekao da je Srbija izgubila Kosmet 2008. godine kada je proglašena nezavisnost zato što je u Beogradu “imala dvojicu koji su se tukli oko toga ko će se više dopasti strancima”, da je 2006. godine u trenutku kada se 65 odsto građana izjasnilo da govori srpskim jezikom, zbog nesposobne vlasti otišla i Crna Gora.

 

– Zar nas sve to nije naučilo, zato moramo da budemo jedinstveni i ujedinjeni, možemo da se svađamo između sebe, ali nemojte da u Republici Srpskoj dovodite u pitanje Srbiju, kao što mi u Srbiji nikada nećemo dovoditi u pitanje Republiku Srpsku – poručio je Vučić i dodao da svaki normalan čovjek želi da se otkriju okolnosti stradanja Davida Dragičevića.

 

On je ponovio da je notorna laž da su pripadnici MUP-a Srbije bili u Banjaluci i da je došao da to kaže.

 

– Došao sam da se prije svega obratim narodu i građanima Srpske sa Radio televizije Srbije jer znam da to oni gledaju i sa koliko ljubavi gledaju u Srbiju da kažem nekoliko stvari – naglasio je Vučić.

 

On je podsjetio da je Srbija u Srpsku od 2014. godine do sada uložila najviše novca i podrške, 21.550.000 eura plus 20 miliona eura.

 

– Nije to davano vlastima, niti opoziciji, nego našem narodu od vrtića, obdaništa, osnovnih i srednjih škola, do učestvovanja u aukcijama u trenucima kada je Srpskoj novac bio potreban. To nije mali novac, a neću da govorim da su i najvažniji investitori u Srpskoj ljudi iz Srbije i ja neću da pričam kao da govorim o nekom stranom tijelu – rekao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još