Vlada FBiH donijela odluku na sjednici

Nije morao na biro: Adem Zolj ni 24 sata nije bio bez fotelje - juče premijer, danas direktor

Front27.12.18, 17:06h

Nije morao na biro: Adem Zolj ni 24 sata nije bio bez fotelje -  juče premijer, danas direktor
Bivši premijer KS imenovan na poziciju izvršnog direktora za projektiranje i građenje u "Autocestama FBiH"

 

 

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici imenovala dojučerašnjeg premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja za vršioca dužnosti izvršnog direktora u "Autocestama FBiH".

 

On je jučer završio mandat premijera Kantona Sarajevo, a danas je imenovan na poziciju izvršnog direktora za projektiranje i građenje u "Autocestama FBiH" umjesto Jasmina Buče.

 

Kako je javila Fena, Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar da za vršitelja dužnosti člana Uprave Društva, v.d. izvršni direktor za projektiranje i građenje imenuje Adema Zolja, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

 

Također, na današnjoj sjednici date su punomoći za zastupanje Vlade Federacije BiH na skupštinama JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar Jadranku Puljiću i JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Jasmini Pašić.

 

U Odbor za reviziju JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, imenovani su Ismet Hajdar za predsjednika, Slobodan Vukoja i Nina Džidić za članove. Odbor je imenovan na period od četiri godine.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još