foto/ samo vrhunski rock & roll

Sinoć 'Crazy svira Mlinarca', već večeras Pips, Chips & Videoclips: Odličan provod u sarajevskom klubu 'Jazzbina'

DEPO CLUBBING27.12.18, 10:55h

Sinoć 'Crazy svira Mlinarca', već večeras Pips, Chips & Videoclips: Odličan provod u sarajevskom klubu 'Jazzbina'
Nakon odličnog sinoćnjeg provoda, organizatori kluba najavljuju još bolji već večeras

 

Still Crazy su sinoćnjim tematskim koncertom "Crazy svira Mlinarca" u sarajevskom klubu “Jazzbina” obilježili značajan jubilej rocka na našim prostorima -  obilježavanje 50 godina od objavljivanja prvog pop-rock LP-ja u Jugoslaviji - "Naši dani" Grupe 220. 

 

crazy-mlinarac-1

 

Still Crazy su izveli neke od najznačajnijih pjesama iz opusa Drage Mlinarca i Grupe 220, “Sve je u redu”, “Dijete zvijezda”, neizbježni “Stranac” i “Caracas” i mnoge druge. I izvedbi legendarnog “Osmijeha”, na sceni “Jazzbine” pridružio im se i pjesnik i muzičar Ahmed Burić. Pored Mlinarčevog I opusa Grupe 220 na repertoaru su bili neki od bisera domaćeg i stranog rocka iz zlatne ere, kao što su  “Istina mašina” grupe Time i neki od klasika Younga, Dylana, Van Morrisona I Stonesa…

 

crazy-mlinarac-2

 

Grupa Still Crazy, sarajevski band koji postoji od 2006. godine, zovu još i “profesorski” band (u grupi su tri doktora nauka i predavača na sarajevskom Univerzitetu). Osim nastupa u rock-klubovima, u Sarajevu i BIH, Crazy je poznat je i po tematskim koncertima posvećenim odabranim rock-autorima. Tako su 2015-te godine u “Monumentu” priredili tematski koncert posvećen 70-tom rođendanu Neila Younga, a 2017-te godine sviraju, u sarajevskom “Pozorištu mladih”, koncerte "Crazy plays Dylan", posvećen Nobelovoj nagradi Boba Dylana, kao i “Crazy plays Petty" u čast prerano preminulog Toma Pettyja. 

 

Nakon odličnog sinoćnjeg provoda, organizatori kluba najavljuju još bolji već večeras.

 

pipsi-2

 

S početkom od 21 i 30, zabavljat će se legendarni hrvatski bend Pips, Chips & Videoclips.

 

Karte u pretprodaji iznosile su 17 KM, dok je na dan koncerta cijena 20 KM. Vrhunski provod je zagarantovan!

 

Više informacija na telefon 061 311 523 ili na Facebook stranici Jazzbina Sarajevo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!