Aleksandar Vučić prati događaje u Banjaluci

Ove koji se miješaju bih pitao - hoćete da postavimo gvozdenu zavjesu na Drini, kao što je Milošević Karadžiću?

Front26.12.18, 12:30h

Ove koji se miješaju bih pitao - hoćete da postavimo gvozdenu zavjesu na Drini, kao što je Milošević Karadžiću?
Prenio je da Srbija prati događaje u Banjaluci i da želi da se sve završi mirno, kao i da vjeruje da takvu svijest imaju i nadležne institucije u RS

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je notorna laž da je Srbija uputila policiju u Banjaluku povodom hapšenja Davora Dragičevića, te istakao da Srbija prati događaje u Banjaluci, ali da nema namjeru da se miješa u unutrašnje stvari BiH i RS.

 

"Niko to od nas nije tražio, niti se mi miješamo u unutrašnje poslove drugih zemalja ili entiteta. Ne miješamo se u poslove BiH, još manje u unutrašnje stvari RS unutar BiH", poručio je Vučić u izjavi novinarima, na pitanje o medijskim navodima da su srpski specijalci bili u Banjaluci tokom protesta, javio je Tanjug.

 

Prenio je da Srbija prati događaje u Banjaluci i da želi da se sve završi mirno, kao i da vjeruje da takvu svijest imaju i nadležne institucije u RS.

 

"Sve drugo bi bilo naše brutalno miješanje u stvari u koje ne smijemo da se miješamo. Vidjeli ste kako se neki političari ovdavde brutalno miješaju. Upitao bih ih: ''je l'' biste voljeli da tako neko čini u našoj zemlji? Hoćete da postavimo sutra gvozdenu zavjesu na Drini, kao što je Milošević Karadžiću?'", rekao je on.

 

"Mi da uvodimo sankcije i postavljamo nove granice na Drini - taj film nećete gledati", zaključio je Vučić.

 

Rekao je da bezobrazluk i bezobzirnost pojedinih političara u Srbiji, kojima je, kaže, jedini smisao da kradu pare, koji izmišljaju i obmanjuju javnost gdje god stignu, ne može da zaustavi.

 

"Laž za laži, sedam puta da se obraćam, ni tada ne bih stigao da odgovorim na polovinu neistina. Valjda je takvo vrijeme", rekao je Vučić.

 

On je prenio da ga je bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy nedavno u Abu Dabiju upitao kako misle da postoji bilo gdje u Evropi i zapadnom svijetu lider, jer taj čovjek ima samo jedan profil, svoje tijelo, glas i mozak, a mnogi, pa i u Srbiji, kaže Vučić, misle da su pametniji i da sve bolje znaju, pa još uz to imaju 20 do 30 profila lažnih i stvarnih.

 

"Kako mislite da dobijete tu bitku? Moje je da kažem građanima da sve što čuju tri ili četiri puta provjere", naglasio je Vučić dodajući da se čudi kako je nekome ovako nešto moglo da padne na pamet.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još