Islamska zajednica u BiH apeluje na vjernike

Ne nasjedajte na špekulacije! Izbori su transparentni, a evo kada će biti poznata imena...

Hronika25.12.18, 20:29h

Ne nasjedajte na špekulacije! Izbori su transparentni, a evo kada će biti poznata imena...
Izbori se zvanično završavaju kada Glavna izborna komisija IZ u BiH verifikuje mandate izabranih kandidata, što podrazumijeva i period predviđen za žalbe

 

Izbori za organe Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odvijaju se prema važećim propisima i procedurama i to u više ciklusa, od izbora za džematske odbore, skupštine medžlisa, izvršne odbore medžlisa, sve do konstituiranja Sabora IZ u BiH.

 

- Izbori u IZ u BiH su transparentni i javnost će biti blagovremeno upoznata sa njegovim rezultatima kada oni budu zvanični, zbog čega nema potrebe za špekulacijama ili nagađanjima - saopćeno je danas iz Glavne izborne komisije IZ u BiH.

 

Izbori se zvanično završavaju kada Glavna izborna komisija IZ u BiH verifikuje mandate izabranih kandidata, što podrazumijeva i period predviđen za žalbe.

 

Shodno tome, polovinom januara će biti poznata imena i sabornika, nakon čega će se održati i konstituirajuća sjednica Sabora na kojoj će se birati rukovodstvo te institucije, te će tada biti poznata i imena kandidata za te pozicije.

 

Islamska zajednica u BiH apeluje na vjernike i javnost da se ne povode za neprovjerenim informacijama i dezinformacijama, javlja MINA.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!