Daje iskaz u Tužilaštvu BiH

Muriz Memić: Kad sam ja zaplakao, bilo je teško i tužiocima. Bile su im oči pune suza

Hronika24.12.18, 20:00h

Muriz Memić: Kad sam ja zaplakao, bilo je teško i tužiocima. Bile su im oči pune suza
Kaže da je tužilačkom timu pokazao dokumentaciju koju posjeduje, te da im je planira predati, kazavši da ti dokumenti iz Tužilaštva Kantona Sarajevo upućuju da je u pitanju ubistvo

 

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića, za N1 je govorio o pozivu da da iskaz o svim okolnostima stradanja svog sina pred tužilačkim timom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Kaže da nije bio iznenađen pozivom, pošto je podnio krivilnu prijavu za organizirani kriminal protov svih tužiulaca Kantona Sarajevo na čelu sa Dalidom Burzić, te protiv policajaca koji su na radili na predmetu i menadžmenta MUP-a Kantona Sarajevo.

 

"Ovo je bilo očekivano i očekujem u januaru da se otvori istraga. Zasad moram dati iskaz, koji će trajati, jer imam dosta toga reći. Evo danas smo prekinuli nakon sat i četrdeset minuta", pojasnio je.

 

Memić tvrdi da mu je bilo teško na davanju iskaza, jer se morao vratiti na početak i prisjećati se i bolnice i samog događaja.

 

"Jer kad sam ja zaplakao, bilo je teško i tužiocima. Bile su im oči pune suza", kazao je.

 

Kaže da je tužilačkom timu pokazao dokumentaciju koju posjeduje, te da im je planira predati, kazavši da ti dokumenti iz Tužilaštva Kantona Sarajevo upućuju da je u pitanju ubistvo. 

 

Apelovao je na Vrhovni sud Federacije BiH da se što prije okonča postupak, da se može otvoriti istraga u Tužilaštvu BiH.

 

"Ovo ne može stati. Ovo je izašlo izvan granica BiH i ovo niko ne može zaustaviti", kategoričan je Memić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!