da li je na pomolu zaokret srbijanske politike prema Rusiji

Zaoštrili se odnosi između Srbije i Crne Gore, ali Milo Đukanović nema dilemu: 'Nikako da shvate naše odluke'!

Front22.12.18, 10:49h

Zaoštrili se odnosi između Srbije i Crne Gore, ali Milo Đukanović nema dilemu: 'Nikako da shvate naše odluke'!
- Jedan dio relevantne javnosti Srbije nikako da shvati da Crna Gora ne donosi prosrpske i antisrpske odluke, već odluke koje su u interesu Crne Gore. Posljednjim postupcima Srbije dovodi se u pitanje nešto što smo svi smatrali dobrim početkom dobrosusjedskih odnosa - rekao je Đukanović

 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je u petak kako su se određeni krugovi u Srbiji, uključujući i nositelje državne vlasti, ali prvenstveno medijski, nacionalistički krugovi i Srpska pravoslavna crkva (SPC), tokom posljednjih godina trudili zaoštriti odnose s Crnom Gorom pokušavajući joj osporiti pravo da donosi odluke u skladu sa svojim interesima. 


Đukanović je na javnom TV servisu rekao kako Srbija posljednjih godina zaoštrava odnose sa susjedima - sa Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom. 


- Jedan dio relevantne javnosti Srbije nikako da shvati da Crna Gora ne donosi prosrpske i antisrpske odluke, već odluke koje su u interesu Crne Gore. Posljednjim postupcima Srbije dovodi se u pitanje nešto što smo svi smatrali dobrim početkom dobrosusjedskih odnosa - rekao je Đukanović, prenosi Hina. 


Vjeruje da još uvijek ne treba govoriti o potpunom zaokretu srbijanske državne politike prema Rusiji. 


- Jasno je da ruski interesi nisu da Balkan dinamično napreduje ka europskim, a posebno euroatlanskim integracijama. Zasad su Rusi samo protiv integracije u NATO, iako je za mene potpuno jasno da su i protiv integracije regije u EU - ocijenio je Đukanović. 


Kazao je kako ga ne iznenađuje ponašanje čelnika prosrpske oporbe u Crnoj Gori koji, umjesto da sudjeluju u kreiranju državne politike, izigravaju ugroženu manjinu u Crnoj Gori i stalno se žale Beogradu. 


- Vjerujem da je posrijedi nasjedanje na te žalopojke i ulogu lažnih žrtava te da se ulazi u pokroviteljsku ulogu i financiranje aktivnosti koje su otvoreno usmjerene na destrukciju države Crne Gore - rekao je crnogorski predsjednik. 


Ocijenio je, međutim, kako Crna Gora danas ima neusporedivo veći imunitet i sposobnost da sebe zaštiti nego što je to imala u prošlosti.

 

(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još