strava usred bijela dana

Detalji pucnjave u Beču: Ubijen Vladimir Roganović, pripadnik 'kavačkog klana, a ranjen Stefan Vilotijević

Hronika21.12.18, 18:06h

Detalji pucnjave u Beču: Ubijen Vladimir Roganović, pripadnik 'kavačkog klana, a ranjen Stefan Vilotijević
- Potraga je u toku za napadačem u istorijskom centru austrijske prijestolnice nakon pucnjave u aleji u kojoj se nalazi Figlmueller, restoran popularan među turistima koji pohrle u grad uoči Božića

 

Jedna osoba je ubijena i druga je ranjena u pucnjavi ispred popularnog restrana sa šniclama u centru Beča u petak, ali je policija saopćila da incident nije povezan s terorizmom. 

 

- Potraga je u toku za napadačem u istorijskom centru austrijske prijestolnice  nakon pucnjave u aleji u kojoj se nalazi Figlmueller,  restoran popularan među turistima koji pohrle u grad uoči Božića. 

 

Dok su helikopteri nadlijetali grad, policija je pokušala da pruži uvjeravanja građanima i turistima. 

 

- Možemo odbaciti terorističku pozadinu - izjavio je policijski portparol Daniel Fuerst. Policija je dodala na Twitteru: Trenutno nema opasnosti za one koji nisu umiješani!" 

 

Direktor Figlmuellera, Harald Prochazka, izjavio je za lokalnu TV stanicu da su tri osobe umješane u pucnjavu u restoranu. 

 

- Sve je u redu. Oni su također napustili restoran zajedno u miru - kazao je on, prenosi Reuters.

 

Kako N1 nezvanično saznaje, ubijen je Vladimir Roganović, visoko pozicionirani pripadnik crnogorskog "kavačkog" klana. Teško je ranjen Stefan Vilotijević, takođe pripadnik tog klana.

 

(Fena/N1/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!