Ponudio i gostoprimstvo

Trump pisao Vučiću: Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, sigurnost i ekonomski rast

Front20.12.18, 17:01h

Trump pisao Vučiću: Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, sigurnost  i ekonomski rast
Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za regiju, a Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu, ističe se u pismu te dodaje kako je sporazum između Srbije i Kosova na dohvat ruke

 

Američki predsjednik Donald Trump uputio je pismo srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, u kojem, uz ostalo, naglašava kako ne treba propustiti jedinstvenu priliku za postizanje rješenja za Kosovo. 

 

- S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma s Kosovom, koji će donijeti dugo željeni mir u regiji, ohrabrujem vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrijebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obje zemlje. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, sigurnost  i ekonomski rast – navodi se u pismu. 

 

Također se apelira na obije strane da što prije postignu dogovor o normalizaciji i da se suzdrže od postupaka koji to otežavaju. 

 

Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za regiju, a Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu, ističe se u pismu te dodaje kako je sporazum između Srbije i Kosova na dohvat ruke. 

 

Trump je pismo zaključio izjavom da se raduje prilici da u Bijeloj kući ugosti Vučića i kosovskog predsjednika Hashima Thacija, kako bi zajedno proslavili ono što bi predstavljalo povijesni sporazum.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!