premijer adem zolj nakon burnih dešavanja u skupštini ks

Veliki sabur je bio kod nas... Primali smo udarce do zadnjeg trenutka, politika vam je čudo, a ja sam u njoj...

Front20.12.18, 09:43h

Veliki sabur je bio kod nas... Primali smo udarce do zadnjeg trenutka, politika vam je čudo, a ja sam u njoj...
Kako je naveo, "ovo će biti teatar apsurda", te poručio da se to "jučer pokazalo"

 

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj na vanrednoj pres-konferenciji kazao je da je namjera bila da se jučer u Skupštini KS usvoji Nacrt budžeta, te dodao da realizacija budžeta zahtjeva ozbiljan pristup kojeg su se, tvrdi, neki prepali - piše N1.

 

Prva radna sjednica Skupštine Kantna Sarajevo završena je sinoć nakon rasprave o Nacrtu Budžeta KS za 2019. godinu. Premijer KS Adem Zolj je sa dnevnog reda povukao Nacrt budžeta, a predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je sazvao hitnu sjednicu Kolegija SKS. Nakon toga je Konaković izvijestio novinare da je sjednica završena, te da premijer Zolj ostaje pri svojoj odluci.

 

Najavio je da će se Kolegij danas odrediti o mogućnosti zakazivanja hitne sjednice.

 

"Veliki sabur je bio kod nas", poručio je jutros premijer Zolj nakon burne sjednice koja je završena sinoć bez usvajanja Nacrta budžeta. Kako je kazao, od novoformirane većine u Skupštini KS u kojoj nije SDA dobili su "neosnovane kritike".

 

"Politika vam je čudo. Ja sam u politici dugo, nisam davao izjave dok nisam potvrđen u Skupštini. Ovdje sada imate prijeme ambasadora... Dobro ljudi, kad ste tako sposobni, onda preuzmite ovo", kritikovao je Zolj novoformiranu većinu u Skupštini KS.

 

"Namjera nam je bila da se jučer usvoji Nacrt budžeta. Primali smo udarce do zadnjeg trenutka, nije bilo više smisla odgovarati. Ne znaju oni one dijagrame, to je za njih špansko selo", poručio je Zolj.

 

Kako je naveo, "ovo će biti teatar apsurda", te poručio da se to "jučer pokazalo".

 

On se zahvalio zastupnicima SDA, kako je naveo, što su morali slušati jučerašnje kritike nove većine.

 

"Žao mi je što će proći neko vrijeme dok to shvate i građani Sarajeva, a mi smo to shvatili. Bit će propušteno šest mjeseci. Oni su jučer tražili statute svih javnih preduzeća, ide raspojela svih preduzeća po ovim strankama", naveo je Zolj.

 

Samostalni sindikat kantonalnih državnih službenika i namještenika osudio je povlačenje iz procedure Nacrta Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Zakona o izvršenju Budžeta za 2019. godinu od premijera Kantona Sarajevo Adema Zolja danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

 

Sindikat najoštrije osuđuje takav čin kantonalnog premijera i poručuje da neće dozvoliti da državni službenici i namještenici budu predmet političkih igara.

 

Iz Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika poručuju da će ukoliko se ne usvoji budžet Kantona Sarajevo u zakonom propisanom roku pokrenuti zakonom dozvoljena sredstva poput štrajka i drugih oblika sindikalne borbe.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još