Foto / I njih iznenadio snijeg

Trebević i ovaj vikend privukao brojne posjetioce, nepropisno parkirani vozači napravili haos u saobraćaju

Hronika16.12.18, 15:53h

Trebević i ovaj vikend privukao brojne posjetioce, nepropisno parkirani vozači napravili haos u saobraćaju
Snijeg je najviše radosti donio najmlađima, koji su i drugi dan vikenda proveli na sankanju, na planini, zaštićenom prirodnom području, udaljenom nekoliko minuta od grada

 

Trebević je i ovaj vikend privukao stotine Sarajlija, gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i turiste koji su odlučili boraviti u ovoj vazdušnoj banji, okruženoj borovom šumom. 

 

Žičara koja je obnovila vezu Sarajeva i Trebevića, bez obzira na nisku temperaturu i dubok snijeg omogućila je da ova simbol grada ostane atraktivno mjesto za odmaranje.   

 

trebevic-zicara-snijeg

 

Snijeg je najviše radosti donio najmlađima, koji su i drugi dan vikenda proveli na sankanju, na planini, zaštićenom prirodnom području, udaljenom nekoliko minuta od grada. 

 

Ipak, veliki problem posjetiteljima predstavljali su neočišćeni parkinzi. Oko 13 sati stvorila se duga kolona zbog nepropisnog parkiranja neodgovornih vozača koji su vozila ostavljali pored puta, onemogućavajući mimoilaženje automobila. Tako ni policajci koji su se našli na licu mjesta nisu bili od velike pomoći. Jedan dio građana uopšte nije uspio stići do Trebevića, već su se okrenuli i vratili u grad.

 

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana, u Hercegovini vedro. Prijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima zabilježen je slab snijeg. Najtoplije je bilo u Neumu, sedam stepeni, prema mjerenjima u 13.00 sati. Najhladnije je bilo na Sokocu, minus sedam.  

 

trebevic1-snijeg

 

Sutra se očekuje oblačno vrijeme sa slabim snijegom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!