Sastanak stranaka skupštinske većine

Nezavisni blok nudi Amru Mehmedić za nestranačku i prvu premijerku ZDK

Front14.12.18, 20:40h

Nezavisni blok nudi Amru Mehmedić za nestranačku i prvu premijerku ZDK
On je dodao kako će SBB-u, koji je dobio poziciju predsjedavajućeg Skupštine ZDK, pripasti jedno ministarsko mjesto, DF će dobiti dva, A-SDA, mada su tražili dva, jednu ministarsku poziciju

 

Nezavisni blok predložio je na večerašnjem sastanku stranaka skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu Zeničanku Amru Mehmedić za mandatarku Vlade ZDK - kazao je u izjavi nakon sastanka gradonačelnik Zenice i potpredsjednik Nezavisnog bloka Fuad Kasumović

 

-Mi nudimo nestranačku osobu i prvu ženu premijerku ZDK. Amra Mehmedić je, odgovorno tvrdim, nestranačka osoba - čak nije ni glasala za mene. Njenim odlaskom najviše bi izgubio Grad - kazao je Kasumović, koji je napomenuo kako pozicija mandatara Vlade ZDK zavisi od sjednice Predsjedništva KO SDPZDK, koje zasjeda u ponedjeljak. 

 

-Oni će odlučiti da li će prihvatiti poziciju premijera i manje, odnosno dva ministarstva, ili će dobiti četiri ministarstva. Mi, ako dobijemo poziciju premijera, dobili bismo još dva ministarstva. U suprotnom dobili bismo četiri ministarstva - ističe Kasumović. 

 

On je dodao kako će SBB-u, koji je dobio poziciju predsjedavajućeg Skupštine ZDK, pripasti jedno ministarsko mjesto, DF će dobiti dva, A-SDA, mada su tražili dva, jednu ministarsku poziciju. 

 

-Niko nije insistirao osebno na resorima. Jedino je A-SDA tražila poziciju ministra MUP-a, DF poljoprivrede i prostornog uređenja, ali ništa to nije dogovoreno - kaže Kasumović, koji napominje kako će puno više biti poznato nakon sjednice Predsjedništva KO SDP-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!