branislav borenović nakon dodikovog otkazivanja konsultacija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH domaćin je, a ne gost u zgradi Predsjedništva, kabinet je morao da pripremi kuću...

Front11.12.18, 15:58h

Predsjedavajući Predsjedništva BiH domaćin je, a ne gost u zgradi Predsjedništva, kabinet je morao da pripremi kuću...
- U krajnjem slučaju, kako bi se izbjegle neugodnosti i bespotreban cirkus, sastanak je mogao da bude održan i u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH, gdje oduvijek stoji zastava Republike Srpske - istakao je Borenović

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH domaćin je, a ne gost u zgradi Predsjedništva i njegov kabinet je, kao i svaki drugi domaćin, morao da pripremi kuću prije dolaska gostiju koje je pozvao - rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović, nakon otkazivanja konsultacija o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, saopćeno je iz PDP-a. 

 

Kako se navodi u saopćenju, predstavnici kabineta srpskog člana Predsjedništva morali su sa protokolom i druga dva kabineta da usaglase pravila održavanja sastanka, prije nego što su poslali zvanični poziv na konsultacije o formiranju Savjeta ministara i imenovanju mandatara. 

 

- U krajnjem slučaju, kako bi se izbjegle neugodnosti i bespotreban cirkus, sastanak je mogao da bude održan i u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH, gdje oduvijek stoji zastava Republike Srpske - istakao je Borenović.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još