CIK saopštio

Prijevremeni izbori u devet općina i gradova 17. februara 2019: Evo ko će dobiti priliku da bira novog načelnika

Front10.12.18, 16:06h

Prijevremeni izbori u devet općina i gradova 17. februara 2019: Evo ko će dobiti priliku da bira novog načelnika
Usvojeno je i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, prema kojem se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u periodu od 11.12.2018. godine do 17.12.2018. godine do 16.00 sati

 

Prijevremeni izbori za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova u Bosni i Hercegovini bit će održani u nedjelju, 17. februara 2019. godine, saopćila je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine. 

 

Ta komisija je, naime, na današnjoj sjednici donijela Odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za grаdоnаčеlnikа Grаdа Dоbој, grаdоnаčеlnikа Grаdа Тrеbinjе, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnskо Grаhоvо, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnski Pеtrоvаc, nаčеlnikа Оpćinе Bužim, nаčеlnikа Оpćinе Dоmаlјеvаc/Šаmаc, nаčеlnikа Оpćinе Drvаr, nаčеlnikа Оpćinе Kаkаnj i nаčеlnikа Оpćinе Ribnik. 

 

Usvojeno je i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, prema kojem se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u periodu od 11.12.2018. godine do 17.12.2018. godine do 16.00 sati. 

 

Odluka o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora, Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, relevantni obrasci i drugi bitni dokumenti, javnosti će danas biti dostupni na web stranici CIK-a BiH: www.izbori.ba, pod linkom  “Prijevremeni izbori 2019”.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!