VIDEO/ UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Mafija hara u omiljenom gradu na Jadranu: Upucan zbog svađe oko novca... U agoniji i lokvi krvi dozivao pomoć...

Hronika05.12.18, 16:28h

Mafija hara u omiljenom gradu na Jadranu: Upucan zbog svađe oko novca... U agoniji i lokvi krvi dozivao pomoć...
Pucnjave, premlaćivanja i otmice postali su dio svakodnevice najvećeg grada u Dalmaciji


 


U Janjevskoj ulici u Splitu u utorak je oko 21.40 sati propucan muškarac. Kako je potvrdila splitska policija, muškarac je ranjen u vrat. Lakše je ozlijeđen i pružena mu je liječnička pomoć. Prema neslužbenim informacijama muškarci su se sukobili na parkingu, a nastavio se ispred zgrade.


Kako doznaje Express.hr, navodno je ranjen Marko Bekavac, a onaj koji ga je ranio je, kako se navodi, ranije osuđen zbog dilanja droge.


Podsjetimo, na Bekavca su pucali i 1. maja ove godine u splitskom kafiću Clo. Tada je ranjen u noge.


Ivan Giljanović (36) propucao je Marka Bekavca (27), a prije pucnjave dvojac se žestoko posvađao. Giljanović i Bekavac su se navodno sukobili zbog novca, a obojica su dobro poznata splitskoj policiji.

 

split-mafija-obracun


Bekavac je devet godina proveo u zatvoru, te neko vrijeme u komuni, o čemu svjedoči u svom video blogu. Marko Bekavac završio je u zatvoru kao maloljetnik, odslužio je pet godina zatvora zbog ubojstva Marka Jurića (21) u studenom 2008. u kafiću na Bačvicama. Posljednjih godina je dva puta uhićen, no zbog nedostatka dokaza slučajevi nisu riješeni, a Bekavac je pušten iz pritvora. Samo mjesec dana nakon što je izašao iz zatvora na Bilicama, u rujnu 2016. oteli su ga i brutalno pretukli.


Ivan Giljanović, kineziolog i bivši boksač, dva puta je osuđen zbog iznude, odnosno sklapanja lihvarskih ugovora. Poznat je kao dugogodišnji prijatelj Kristijana Stojanovića Kikija. Giljanović je otada u bijegu.


Bekavac je nakon pucnjave krvav ležao na podu u agoniji i dozivao pomoć, a oko njega se okupilo nekoliko ljudi i svojom odjećom su mu pokušali zaustaviti krvarenje dok nije stigla hitna pomoć.

 

Pažnja: Snimak je uznemirujućeg karaktera!



Split nikad nije bio opasnije mjesto za življenje! Premda službene statistike na prvi pogled neće pružiti dokaze za ove tvrdnje, popis nerazriješenih paleži automobila, pucnjava i obračuna u drugom najvećem hrvatskom gradu, poput posljednjeg slučaja u kojem je u kafiću propucan Marko Bekavac  daje posve novu sliku splitskog podzemlja.


"Mafijaške skupine, bande, ali i kriminalci koji su često i solo igrači, danas vladaju gradom", dramatično upozorava za Express.hr izvor iz policije.


Nema dvojbe da i splitsko podzemlje ima potpis dobro znanog “organiziranoga kriminaliteta”. Kriminalci u Splitu sad vode pravi mali rat za prevlast u trgovini teškim drogama, reketu, ali i u silno razgranatoj prostituciji.


Hronologiju nasilja u Splitu, koje je eskaliralo u zadnje dvije godine, možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/Foto:24sata.hr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!