POLICIJA GA SUMNJIČI, SUD ODREDIO PRITVOR

Šta je Miloš Obradov sa Pala radio u trenutku ubistva sarajevskih policajaca: Advokat iznio detalje...

Hronika01.12.18, 18:44h

Šta je Miloš Obradov sa Pala radio u trenutku ubistva sarajevskih policajaca: Advokat iznio detalje...
Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti

 

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Milošu Obradovu, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu, javlja Dnevni Avaz.  


Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti. 


- U kritičnom periodu Obradov je učestvovao u tuči, ovom prilikom na sreću. Tuču je dokumentirao MUP RS. Postoje službene zabilješke, prekršajni nalozi, postoji videonadzor da se to desilo. Postoji snimak njegovog odlaska kući, postoji konverzacija s prijateljima. On nije nikako mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme, učestvovati u krivičnom djelu i s nekim se dopisivati. Mislim da je Miloš Obradov pogrešna osoba u ovom trenutku - kazao je advokat osumnjičenog Obradova Bojan Veselinović, nakon okončanja ročišta.

 

(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još