tvrdi da to omalovažava srbe

Dodik: Oslobađajuća presuda Oriću najgora poruka srpskom narodu... On je nesumnjivi zločinac

Front30.11.18, 17:59h

Dodik: Oslobađajuća presuda Oriću najgora poruka srpskom narodu... On je nesumnjivi zločinac
Dodik je podsjetio da je i ranije govorio da je to suđenje farsa i namješteno da bi zločinci, kakav je Naser Orić, dobili satisfakciju u vršenju zločina

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da oslobađajuća presuda komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću predstavlja najgoru poruku koju su srpskom narodu mogli da upute Sud BiH i BiH u cjelini, te da je krajnje vrijeme da se prestane sa omalovažavanjem Srba - prenose Nezavisne

 

Dodik je podsjetio da je i ranije govorio da je to suđenje farsa i namješteno da bi zločinci, kakav je Naser Orić, dobili satisfakciju u vršenju zločina.

 

"BiH i institucije tipa Suda BiH loše su mjesto za Srbe", rekao je on i dodao da u BiH za ubijanje Srba nema nikakve odgovornosti.

 

Prema njegovim riječima, mnogo stvari u BiH je napravljeno da bi bilo protiv Srba i da bi se omalovažavao srpski narod.

 

Dodik je napomenuo da je Orić nesumnjivi zločinac, da su o tome svjedočili i Bošnjaci, koji tvrde da je on vršio ratni zločin, ubijao ljude.

 

"Biti pripadnik srpskog naroda danas, u trenutku kada zločinca oslobađaju sudije, koje su sve, a nisu sudije, govori o tome šta možemo očekivati u BiH", rekao je Dodik.

 

On je istakao da je BiH "pravno i ljudsko nasilje nad Srbima, što najbolje pokazuju ovakve odluke Suda BiH".

 

Dodik je rekao da bi volio kada bi zaposleni u Sudu i Tužilaštvu BiH, kao dio odnosa prema svom narodu, napustili te institucije, te da će u tome kada se odluče uvijek imati njegovu podršku.

 

"Mislim da je krajnje vrijeme da se prekine sa tim nasiljem i omalovažavanjem srpskog naroda u cjelini", dodao je Dodik.

 

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

 

(Srna/ NN/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još