Na 25. redovnoj sjednici

Senat donio novi Statut Univerziteta u Sarajevu

Hronika28.11.18, 16:57h

Senat donio novi Statut Univerziteta u Sarajevu
Stupanjem na snagu ovog Statuta prestaje važiti Statut Univerziteta u Sarajevu od 26. 06. 2013. godine

 

Senat Univerziteta u Sarajevu je na 25. redovnoj sjednici održanoj u srijedu 28. novembra 2018. godine donio Statut Univerziteta u Sarajevu.

 

Senat Univerziteta u Sarajevu je u skladu sa postupkom utvrđenim Zakonom o visokom obrazovanju, dana 09. 11. 2018. godine utvrdio prijedlog Statuta Univerziteta u Sarajevu sa prethodnim Mišljenjem Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu.

 

U daljem postupku, prijedlog Statuta Univerziteta u Sarajevu dostavljen je Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, radi pribavljanja saglasnosti o usklađenosti prijedloga Statuta Univerziteta u Sarajevu sa Zakonom o visokom obrazovanju. Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u zakonom utvrđenom roku dana 22. 11. 2018. godine, dostavilo Odluku kojom se daje saglasnost na Statut Univerziteta u Sarajevu i utvrđuje da je isti usklađen sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju.

 

Stupanjem na snagu ovog Statuta prestaje važiti Statut Univerziteta u Sarajevu od 26. 06. 2013. godine.

 

Statutom Univerziteta u Sarajevu, u skladu sa propisima koji reguliraju djelatnost visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada na području Kantona Sarajevo, preciznije se uređuju: djelatnost, organizacija, način rada, upravljanje, rukovođenje, status akademskog osoblja i drugih zaposlenika, status studenata, finansiranje rada te druga pitanja od značaja za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada na Univerzitetu u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!