VIDEO/ Predsjednik Srbije poručio da treba učiti iz grešaka

Vučić: Ne pada mi na pamet voditi Srbe da ratuju za Mostar ili Sarajevo, ali možemo svi nositi istu srpsku košulju

Front27.11.18, 09:45h

Vučić: Ne pada mi na pamet voditi Srbe da ratuju za Mostar ili Sarajevo, ali možemo svi nositi istu srpsku košulju
Poručio je da se kroz prošlost treba učiti na greškama, da ''obilježavamo i da se borimo za poštivanje naših žrtava i da ih više ne bude u budućnosti"

 

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je u intervjuu za RTS da Srbija poslije dugo vremena ima velike ideje, ali da to ne znači da bi on ratovao za Mostar ili Sarajevo. Istakao je i da je potrebno naučiti lekcije iz prošlosti i platiti cijenu.

 

- Srbija poslije dugo vremena ima velike ideje koje polako uspijeva definisati. Bit će još mnogo otpora za to. Teško ćemo objediniti sve naše nacionalne teritorije, gotovo nemoguće, u jednu državu. I ne treba o tome da sanjamo. Ali ono o čemu možemo i smijemo da sanjamo jeste da ih objedinimo ekonomski i kulturno. Da svi nosimo istu srpsku košulju i govorimo srpskim jezikom - kazao je Vučić.

 

Poručio je da se kroz prošlost treba učiti na greškama, da ''obilježavamo i da se borimo za poštivanje naših žrtava i da ih više ne bude u budućnosti, da čuvamo sve što imamo i gradimo poziciju za bogatiju i uspješniju Srbiju". 

 

- To je jedino što smijemo. Sve drugo je put u propast i nestanak Srbije i Srba - rekao je Vučić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još