ADVOKATI TVRDE - ISTRAGA TAPKA U MRAKU

Burzić, Halilović i Mulabdić pred Vladom KS: Šta su policija i Tužilaštvo otkrili u vezi ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića?!

Hronika26.11.18, 15:01h

Burzić, Halilović i Mulabdić pred Vladom KS: Šta su policija i Tužilaštvo otkrili u vezi ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića?!
S obzirom na to da je prošlo mjesec dana od ubistva dvojice policajaca, Vlada KS je zatražila informaciju o rezultatima dosadašnje istrage

 

 


Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić, policijski komesar Mevludin Halilović, te resorni ministar Vedran Mulabdić sutra će pred Vladom KS predočiti informaciju o preduzetim aktivnostima u slučaju ubistva dvojice policajaca, javlja N1.


- S obzirom na to da je prošlo mjesec dana od ubistva dvojice policajaca, Vlada KS je zatražila informaciju o rezultatima dosadašnje istrage. O rezultatima istrage znaćemo sutra od relevantnih institucija - kaže premijer KS Adem Zolj.


Sjednica počinje u 10 časova, sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Slučaj ubistva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.


Za sutra je zakazano i ročište o produženju pritvora za Srećka Trifkovića. Ročište bi trebalo početi u 15 časova, potvrdila je za N1 Tatjana Savić, advokatica Srećka Trifkovića.


- Nakon što sam proučila prijedlog za produženje pritvora, jasno je da je ova istraga usmjerena u potpuno pogrešnom smjeru i da istražni organi nemaju ni predstavu ko je izvršilac ovog ubistva i da istraga i dalje tapka u mraku - kaže Tatjana Savić.


Mjesec dana je prošlo od ubistva dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju.


Nakon ubistva uslijedila je obimna akcija u kojoj su učetvovale policijske agencije među kojima i SIPA-a, MUP RS, MUP KS, ali i OSA. Mjesec dana nakon, javnost bez odgovora ko je počinio ubistvo.


Tužilaštvo, ali i MUP KS, danas bez komentara, kratko poručuju, istraga je u toku.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!