FOTO/ 20 GODINA RADA EMINE HUSEDŽINOVIĆ

Da vam se zavrti u glavi: Gola koljena, gola leđa, erotično, uzbudljivo, seksipilno... Moda sa potpisom poznate bh. dizajnerice

ŽENA iN25.11.18, 14:29h

Da vam se zavrti u glavi: Gola koljena, gola leđa, erotično, uzbudljivo, seksipilno... Moda sa potpisom poznate bh. dizajnerice
Emina Husedžinović-Ibrahimović ostavila je jak pečat na bh. modnu scenu. Dvije decenije na bh. modnoj sceni obilježila je modnom revijom koja je održana u hotelu Novotel. Mnogobrojni posjetitelji su bili u prilici vidjeti preko pedeset nevjerovatnih kreacija. Dio modela pogledajte u priloženoj fotogaleriji

 


Moda sa potpisom poznate bh. dizajnerice: Erotično, uzbudljivo, seksipilno... Modeli zbog kojih će vam se zavrtjeti u glavi 

 

Jedna od riječi koju svakodnevno koristimo zasigurno je moda. Mnogi su pokušali definirati ovaj pojam. Međutim, moda do dana današnjeg nema svoju definiciju. No postoje ljudi koji žive od mode i za modu, a Emina Husedžinović-Ibrahimović jedna je od njih.


Emina je završila Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer Projektiranje i dizajn tekstila i odjeće, a diplomirala na aspektima “Kaputi i haljine u visokoj modi.” Nostrifikaciju diplome dobila je na Univerzitetu u Manchesteru, a 2011. na istom Fakultetu u Zagrebu zvanje magistre. Tokom dvadeset godina rada bavila se kostimografijom, radila mnoge modne revije, pratila izbore ljepote, učestvovala na modnim takmičenjima odakle se vraćala s nagradama…


Stalni rad i edukacija su njen životni moto. Ostala je dosljedna svom obrazovanju i struci. Oduvijek se trudila da bude najbolja u svom poslu i uspijevala je. Tijekom dvadeset godina rada nailazila je i na vrlo teške momente jer je ponekad bilo teško održati kontinuitet i kvalitet, no to je nikad nije pokolebalo.


Emina Husedžinović-Ibrahimović ostavila je jak pečat na bh. modnu scenu. Dvije decenije na bh. modnoj sceni obilježila je modnom revijom koja je održana u hotelu Novotel. Mnogobrojni posjetitelji su bili u prilici vidjeti preko pedeset kreacija, a ovaj put i nekoliko muških. 


U sklopu modne revije dizajnerica je sa prijateljima projekta donirala Sigurnoj kući dvije haljine napravljene od materijala koje su iscrtale djevojčice, učesnice projekta "Love" (radi se o projektu kojeg je organiziralo Udruženje Urban-Etno, a cilj je borba protiv svih oblika zlostavljanja), dres reprezentativca Edina Džeke, te majica našeg najboljeg tenisera, Damira Džumhura


Osim modne revije posjetitelji su mogli vidjeti izložbu "Secesija 1", te radove kazandžije Omara Krasnića na postamentima.


Kolekcija pod nazivom "Secesija2" je nastavak "Secesije1" koja uvezuje tradicionalne zanate kujundžijskom tehnikom Omara Krasnića koji je napravio modne dodatke za kolekciju.


"Secesija1" i "Secesija2" promoviraju više umjetnosti: modu, fotografiju, film, izložbu modela i fotografija i tradicionalnu muziku-sevdalinku. 


"Secesija 2" je romantična, lepršava, razigrana, urađena u čipki i pastelnim tonovima. Namijenjena je majkama i kćerkama.


Husedžinović je posjetiteljima predstavila i kolekciju pod nazivom “Kosmos” koju su čine tamniji i agresivniji odjevni predmeti. Kroz kolekciju "Kosmos" se provlači modifikacija fraka i muškog kostima u svrsi ženskog, a inspirirana je mističnošću i neograničenošću kosmosa.


Kako bi svoje znanje nesebično prenijela mlađim generacijama, te učinila da trag koji ostavlja na modnoj sceni traje duže, Emina je sa historičarkom umjetnosti Lejlom Bušatlić osnovala školu modnog dizajna Urban-Etno koja osposobljava mlade talente da se profesionalno bave modom. Polaznici ove škole proučavaju modu, stil, modni žanr te modni projekt.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!