počela sezona sivila

Vrijeme za vikend: Oblaci, kiša, tmurno, a evo kada stiže i snijeg!

Hronika24.11.18, 09:05h

Vrijeme za vikend: Oblaci, kiša, tmurno, a evo kada stiže i snijeg!
Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i jugoistočni

 

Prvog dana ovog vikenda u našoj zemlji preovladavat će oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno i ponegdje je moguća slaba rosulja. U večernjim satima kiša se očekuju u Hercegovini, zapadnoj, jugozapadnoj i djelimično centralnoj Bosni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

 

Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i jugoistočni.   


 
Jutarnje temperature od dva do šest, na jugu od sedam do 12, a dnevne od devet do 15, na jugu od 13 do 17 stepeni.

 

U nedjelju u BiH se očekuje oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Intenzivnije padavine na sjeveru i jugoistoku Hercegovini, gdje se očekuje između 30 i 50, lokalno i do 80 litara po kvadratnom metru kiše. Jutarnje temperature od tri do sedam, na jugu od osam do 13, a dnevne od 10 do 15, na jugu od 14 do 18 stepeni.

 

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Poslije podne prestanak padavina u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od četiri do 10 stepeni, na jugu od devet do 14, a dnevne od osam do 12, na jugu od 11 do 15.

 

U utorak u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom rosuljom. U Hercegovini prije podne sunčano, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Poslije podne slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim susnježica i snijeg. U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od nula do četiri, na jugu od osam do 12, a dnevne od jedan do pet, na jugu od 10 do 14 stepeni.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!