TRAGEDIJA KOJU POLICIJA NE MOŽE DA RIJEŠI

Isplivali ključni detalji ubistva pjevačice Jelene Marjanović: Svi se vraćaju na saslušanje, i mala Jana (7) mora ponovo da svjedoči...

Hronika23.11.18, 19:44h

Isplivali ključni detalji ubistva pjevačice Jelene Marjanović: Svi se vraćaju na saslušanje, i mala Jana (7) mora ponovo da svjedoči...
Djevojčica će morati ponovo da svjedoči jer su prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu napravili propust - dijete je davalo iskaz bez prisustva pravnog zastupnika, pa taj iskaz nije prihvatljiv

 


Zoran Marjanović neće uskoro sjesti na optuženičku klupu zbog optužbi da je brutalno ubio suprugu Jelenu Marjanović (33). Naime, Viši sud u Beogradu je drugi put vratio optužnicu protiv supruga pjevačice "Granda" na dopunu istrage, a prema izvoru, taj postupak bi mogao da potraje, jer postoji mogućnost da će tužilaštvo zatražiti ponovno saslušanje svih svjedoka, pa i samog Zorana Marjanovića i članova njegove porodice, piše Alo!.


Među prvima koji će dati iskaz je mala Jana (7), Jelenina i Zoranova kćerka, koja je krajem juna ove godine ocu dala alibi.


- Djevojčica će morati ponovo da svjedoči jer su prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu napravili propust - dijete je davalo iskaz bez prisustva pravnog zastupnika, pa taj iskaz nije prihvatljiv - objašnjava sagovornik portala Alo!.


Kako dodaje, postoji mogućnost da će ponovo biti saslušani i pojedini svjedoci u ovom predmetu koji bi mogli da budu od ključne važnosti u istrazi zločina.


U Više tužilaštvo ponovo bi mogao da bude pozvan i biciklista Milan R., koji se u trenutku ubistva pjevačice 2. aprila 2016. godine zatekao na nasipu. On je na prvom saslušanju izjavio da je tog dana vidio muškarca i ženu, ali ne i dijete. 


Kako je tada naveo, oni nisu hodali nasipom, već su silazili sa njega. Milan R. je rekao i da je prvo išao muškarac, a iza njega žena. Ipak, on nije mogao da potvrdi da su u pitanju Jelena i Zoran, kaže izvor portala Alo!.


Da bi nova saslušanja bila od koristi u rasvjetljavanju ubistva, smatra i advokat Predrag Savić, pravni zastupnik porodice Krsmanović.


- Vrlo je moguće da će u okviru novih istražnih radnji ponovo biti saslušani neki svjedoci, kao i da će biti rađena ekshumacija tijela Jelene Marjanović - kaže Savić.


Podsjetimo, Apelacioni sud usvojio je žalbe Marjanovićevih advokata i vratio optužni predlog na dopunu istrage. Zatraženo je da se uradi prostorno-vremensko vještačenje snimaka s kuće porodice Jahović u Crvenki, s kamera koje gledaju na nasip, vještačenje mobilnog telefona bicikliste, analiza krvi pronađene na zadnjem sjedištu Zoranovog mercedesa, kao i da se utvrdi čiji je DNK nađen na ogrebotini na Marjanovićevoj ruci.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!