SAZVANA HITNA VANREDNA PRESS KONFERENCIJA

Zakuhalo se oko zastava u Predsjedništvu BiH, Džaferović poručio: Ako se Dodik nastavi ovako ponašati, bit će posljedica!

Front23.11.18, 19:07h

Zakuhalo se oko zastava u Predsjedništvu BiH, Džaferović poručio: Ako se Dodik nastavi ovako ponašati, bit će posljedica!
Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović kazao je večeras i to da je od Sekretarijata i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatraženo da se o današnjoj ceremoniju predaje akreditivnih pisama sačini službena zabilješka, nakon čega će biti poduzete neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi BiH

 

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović osudio je večeras izjave koje je posljednjih nekoliko dana izrekao predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik, kao i postupak postavljanja zastave bh. entiteta Republika Srpska prilikom današnje ceremonije predaje akreditivnih pisama u zgradi Predsjedništva BiH. 


Na vanrednoj konferenciji za novinare Džaferović je pozvao na razumno ponašanje, na poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma u cjelini. 


- Ako se Dodik, i politike slične toj politici, nastave ovako ponašati, doći će u pitanje Dejton. Tad dolazi u pitanje sve. Jedino neće biti dovedena u pitanje država Bosna i Hercegovina. Ona je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma - naglasio je.     


Dejton se, kaže, mora provoditi kao paket. Bilo koje pitanje da se pokuša izvući i samostalno posmatrati, narušava Dejtonski mirovni sporazum, 'narušava Dejtonsku ravnotežu i onda se sve dovodi u pitanje'. 


- Dio Dejtona su i entiteti i stranci sudije u Ustavnom sudu i visoko predstavnik. Sve je to Dejton - naglasio je. 


Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović kazao je večeras i to da je od Sekretarijata i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatraženo da se o današnjoj ceremoniju predaje akreditivnih pisama sačini službena zabilješka, nakon čega će biti poduzete neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još