DOK SE U BIH PRIKUPLJALA POMOĆ ZA SKUPO LIJEČENJE

Tužna vijest iz turske klinike 'Ačibanen': Umro mali lav iz Gračanice Ajnur Mujić, nije dočekao novu transplataciju srca

Hronika23.11.18, 07:50h

Tužna vijest iz turske klinike 'Ačibanen': Umro mali lav iz Gračanice Ajnur Mujić, nije dočekao novu transplataciju srca
Izgubio je mali lav život u vrijeme kada se u BiH i van njenih granica vodila bitka za prikupljanje 159 hiljada eura, koliko je bilo trebalo za njegove skupe terapije i ostale troškove u Turskoj, sve do nove transplantacije koštane srži. Donor je trebao biti njegov otac

 

Tužna vijest stigla je sinoć sa turske klinike “Ačibaden”.  Umro je dječak Ajnur Mujić iz naselja Orahovica Gornja kod Gračanice, piše Avaz.


Izgubio je mali lav život u vrijeme kada se u BiH i van njenih granica vodila bitka za prikupljanje 159 hiljada eura, koliko je bilo trebalo za njegove skupe terapije i ostale troškove u Turskoj, sve do nove transplantacije koštane srži. Donor je trebao biti njegov otac. Njegovo srce nije izdržalo.


Ovu tužnu vijest, uplakan i sa suzama u očima sinoć oko 20.30 sati saopćio je koordinator akcije “Za Ajnura” Muhamed ef. Sinanović, mjesnim imam u Gornjoj Orahovici.


- Šta ćemo sad, izgubili smo malog heroja, koji nam je za sve što činimo za njega zahvalio riječju “Hvaja”. Tako je dragi Allah htio. Obavještavam sve ljude dobre volje da se odmah prekidaju sve dalje akcije za pomoć Ajnuru, uz veliku zahvalnosti za dosadašnja dobra djela, jer ne treba zaboraviti da je za sedam dana za Ajnura prikupljeno više od 200 hiljada maraka - rekao je ef. Sinanović.


Kako li je tek Ajnurovim roditeljima Salmiru i Emiri, to oni sami znaju. Cijela BiH, tuguje za herojem koji je želio živjeti, a nije mu se dalo.


(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!