VIDEO/ Dan državnosti BiH U DIJASPORI

'Puno sam vas poželio, a vjerovatno i vi mene': Emir Hadžihafizbegović uoči odlaska u Švicarsku, a povod je...

Kultura20.11.18, 13:12h

'Puno sam vas poželio, a vjerovatno i vi mene': Emir Hadžihafizbegović uoči odlaska u Švicarsku, a povod je...
Zbog velikog interesovanja Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovoj zemlji, predstava će biti igrana u dva termina, u 18 i 20.30 sati

 

 


Na Dan državnosti BiH, 25. novembra ove godine, koji će biti obilježen u Švicarskoj, u organizaciji zajednice bosanskih udruženja centralne Švicarske, okupljenih pod imenom „Moja BiH“, velikan bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović u Luzernu odigrat će svoju monodramu „Sve je do nas“.

 

Zbog velikog interesovanja Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovoj zemlji, predstava će biti igrana u dva termina, u 18 i 20.30 sati.

 

sve-je-do-nas-plakat


- Vaš Emir Hadžihafizbegović poziva vas da 24. i 25. novembra dođete u Cirih da se družimo. Proslava Dana državnosti je 24. novembra, a 25. igram dvije predstave u Emmenbruckeu. Puno sam vas poželio, a vjerovatno i vi mene. Imat ćete priliku da vidite jednu prezanimljivu predstavu koju sam tek počeo igrati. Vidimo se i voli vas puno vaš Emir Hadžihafizbegović - poručio je glumac u kratkoj video poruci.Od premijere, monodrama „Sve je do nas“ gostovala je u Stockholmu, Goteborgu Copenhagenu, Oslu, Splitu, Travniku, Sandžaku, a prvi put bit će izvedena u Švicarskoj na Dan državnosti.


- Predstava je do sada svugdje izuzetno dobro prošla i ne mogu izdvojiti niti jedan grad u kojem sam primijetio da sam dobio najveći aplauz. Monodrama govori o stanju duha, te o razlozima dešavanja nekih stvari na koje imamo utjecaj, a ne želimo da utičemo. Ja igram profesora matematike bez posla, a predstava nas tjera da se restartujemo, borimo i krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Zbog toga se ljudi dosta pronalaze u njoj, i jako je zanimljivo kod publike vidjeti taj splet emocija, od smijeha pa do tuge i suza - kaže Emir Hadžihafizbegović.

 

proslava-plakat


Kako ističe, izuzetna mu je čast odigrati predstavu na ovako važan datum u historiji, Dan državnosti BiH.  


- Uz organizaciju zajednice „Moja BiH“ iz Švicarske, koju čine pet bosanskohercegovačkih Kulturnih centara iz Lucerna, Ciriha, Cuga, Argaua i Kisnahta, uvjeren sam da će sve proći spektakularno.  Interes za predstavu je veliki, tako da ću nakon igranja u Luzernu nastaviti sa turnejom, a pozivi za gostovanja mi stižu iz cijelog svijeta - govori vrsni glumac.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još