na današnjem sastanku

Čović ambasadoru Fieldu otkrio koji je prioritet njegovog budućeg djelovanja

Front14.11.18, 17:02h

Čović ambasadoru Fieldu otkrio koji je prioritet njegovog budućeg djelovanja
Na sastanku Čović je zahvalio ambasadoru Fieldu na dosadašnjoj podršci

 

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović na današnjem sastanku sa ambasadorom Ujedinjenog Kralјevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewom Fieldom  istaknuo je da je, sa stanovništva poštivanja principa ustavnosti, demokratičnosti i vladavine prava, posebno važno osigurati zaštitu načela legitimnog predstavljanje konstitutivnih naroda na svim nivoima vlasti. 

 

Kada je u pitanju NATO, ocijenjeno je potrebnim dodatno intenzivirati sve aktivnosti, kako bi se što prije aktivirao Akcioni plan za članstvo MAP. 

 

Čović je kazao da će jedan od prioriteta  njegovog budućeg političkog djelovanja biti rješenje problematike grada Mostara. 

 

Na sastanku Čović je zahvalio ambasadoru Fieldu na dosadašnjoj podršci, te mu poželio uspjeh u nastavku njegovog ambasadorskog mandata, saopoćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!